Bağaç’tan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a destek
Bağaç’tan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a destek
USED Genel Başkanı Osman Bağaç, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a destek verdi.
Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği (USED) Genel Başkanı Osman Bağaç, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Cuma hutbesinde zinayı ve eşcinselliği eleştiren sözlerinin suç olduğu gerekçesiyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nin Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmasına ve Ankara Barosu’nun hutbeyi eleştirerek kınayan basın açıklaması yapmasına bir anlam veremediklerini belirterek, bu iki kurumun uygulamasının ahlaksızlığı savunmak anlamına geldiğini ve bunun da kabul edilebilir bir davranış olmadığını ifade etti.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın hutbe de söylediği sözlerin İslam dininin haram ve günah kavramları içinde olduğunu ve tüm dinlerin de bu tür ahlaksızlıkları kabul etmediğine dikkat çeken Bağaç, Kur’an-ı Kerim’de eşcinselliğin yasaklandığının belirtildiğini, dolayısıyla dinimizce yasaklanmış olan davranışların haram ve günah olarak kabul edildiğine dikkat çekerek “Üzülerek belirtelim ki bu iğrençliği savunmanın adı ‘özgür’lük olmuş. Bu iğrençliği masumane gösteren açıklamalar ve Diyanet ‘e yapılan saldırıları kınıyoruz” diye konuştu.
‘BU HEZEYANA SESSİZ KALINMAMALIDIR’
Öte yandan Prof. Dr. Ali Erbaş’a yönelik tepkilerin odaklarına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Osman Bağaç, “İnsan haklarını savunanlar, özgürlükten söz edenler ve demokrasiden dem vuranların açıklamaları onların gerçek yüzünü gösteriyor” dedi. Özellikle zamanlama ve Kuran’ın hedef alınmasının manidar olduğunu belirten Osman Bağaç, ülke ve bölge insanının tüm değer ve yaşam biçimine aykırı olan bu iğrençliği savunmanın bir hezeyan olduğunu belirtti.
Bağaç, şöyle devam etti; “maalesef sözüm ona kendilerini Kürt Halkının temsilcisi olarak görenlerin bir kısmında da diyanet kurumumuza ve sayın başkanımıza saldırılar olmuştur. Kendilerine tekrar hatırlatıyoruz, savundukları bu iğrençliği, her fırsatta milletimizin kutsal yaşamına yönelik bir projenin parçası olarak görüyor ve kınıyoruz.
Ayrıca, Batmandaki sivil toplum örgütleri, kendilerini milletin temsilcileri olarak gören, adalet hak ve hukukun tesisi milletimizin kalkınmasını şiar edinen tüm siyasilerimizi cesarete ve bu düşünceye karşı dik bir duruşa davet ediyoruz. Sessiz kalmak, hakkı savunmamak milletimize karşı bir ihanettir. Ayrıca unutulmamalıdır ki hakkın tesisi için çalışmamakla, batılın hakimiyeti için çalışmak arasında fark yoktur.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
- 02GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
- 03ÇETİN: DEVLETİMİZİN BEKASI HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR
- 04EKMEN: ADLİ TATİL, ADALETİN DE TATİLE ÇIKMASI ANLAMINA GELMEMELİ
- 05BAYRAM DEMİRHAN BATSO BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
- 06 İMZALAR ATILDI
- 07MERETO’NUN ZİRVESİNDE MÜZİK, DOĞA VE YILDIZLARLA UNUTULMAZ GECE
- 08İDDİALARIN AYDINLATILMASI İSTENDİ
- 09746. HAFTADA KAYIP AYDIN AY İÇİN ADALET TALEBİ
- 10ZABITADAN PİDECİLERE DENETİM
- 11PWK, ŞEYH ABDURRAHİM'İ MEZARI BAŞINDA ANDI
- 12DOA İLE HEM ÇEVRE HEM VATANDAŞ KAZANIYOR
- 13KAYMAKAM ARSLANŞAHİN’DEN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 14AĞAÇ VE FİDANLARA CAN SUYU
- 15HAŞEREYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok