Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden şap aşısı uyarısı
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 1 Eylülden 16 Kasım tarihine kadar il genelindeki büyükbaş hayvanlara şap aşılaması yapılacağı ve yeni doğan buzağılara kulak küpesi takılacağı bildirildi.
Halk arasında tabak olarak da bilinen şap hastalığının bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan çok bulaşıcı viral bir hastalık olduğu ifade edilen açıklamada, “Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık; süt hayvanlarda başta et ve süt verimi olmak üzere birçok hayvansal ürün kaybına neden olmaktadır. Özellikle buzağılar bu hastalığa çok hassas olup yüzde 80 varan oranlarda da ölümlere neden olmaktadır.” denildi.
Tüm il ve ilçelerde görevli veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerinin sahada olduğuna vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Şap hastalığına karşı ilimizde 1 Eylül 2020 tarihinden 16 Kasım 2020 tarihine kadar il genelindeki büyükbaş hayvanlara şap aşılaması yapılacak ve yeni doğan buzağılara kulak küpesi takılacaktır. Bu manada Covid-19 pandemi sürecinde kamuda esnek çalışmaya geçilmesine rağmen aşılama kampanyası süresince hayvan sağlığının korunması amacı ile tüm il/ilçelerimizde görevli veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenleri sahada olacaktır. Aşılama çalışmalarında hayvan sağlığının korunmasının yanı sıra buzağı desteklemeleri ve hayvan sevklerinde de aşılamanın mecburi olması sebebi ile yetiştiricilerimizin hayvanlarını aşılatmaları gerekmektedir.”
Alınan tedbirlere uymayanlara 13 bin 934 TL idari para cezasının uygulanacağı kaydedilen açıklamada, yetiştiricilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için belirlenen tarihte hayvanları işletmede hazır bulundurmaları ve aşılatmaları gerektiği ifade edildi.(İLKHA)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DİYARBAKIR-BATMAN YOLUNDA HEDEF 2026 SONU
- 02DEV PARKTA İLK ETAP YÜZDE 58 TAMAMLANDI
- 03KLİMALI DURAKLAR HİZMETE HAZIRLANIYOR
- 04122 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 05KARATAŞ “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜÇLENEREK DEVAM ETMELİ”
- 06“DOĞRU HABERCİLİK DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”
- 07“İLKELİ HABERCİLİK TOPLUMUN GÜVENCESİDİR”
- 08O BULVAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR
- 09ANALİG ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN ZİRVEDE
- 10PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 11BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 12HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 13“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 1429 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 15BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok