Üniversite-TÜGVA İşbirliği İle “İCATHANE” Kuruluyor
Kurulacak olan “İcathane” ile gençlere bilimi sevdirme ve onları teknolojiyi kullanan konumdan geliştiren konuma taşınması hedefleniyor.
İmzalanan protokolün ardından yer teslimi yapıldı.
Protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, gençlerin önünü açmak için her türlü projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.
Yerli ve millileşme açısından önemli gördüklerini belirten Rektör Durmuş, “TÜGVA ile protokol imzalıyoruz. Geleceğin mucitlerine destek olmak için icathane kuruyoruz. Tüm üniversite öğrencilerimize icat yapabilecekleri laboratuvarlar kuracağız. TÜGVA’nın ve üniversitenin desteklediği bir proje olacak. Genç bilim adamları yetiştireceğiz. Düşündüğünü yapabilen, uygulayabilen icat yapabilen bir gençlik yetiştirmeyi düşünüyoruz. Öğrencilerimizi laboratuvar ve hocalarımızla destekleyeceğiz. Hocalarımız öğrencilerimize danışmanlık yapacak.” Dedi.
-Mini teknofest olacak
TÜGVA Batman İl Temsilcisi Mehmet Onutçu ise, kurulacak olan “İcathane”nin mini teknofest olacağını söyledi.
Eğitim sisteminde yaşanan hızlı değişimler yeni modellerin ortaya çıkması ile tüm dünyada yaygınlaşmaya başladığını vurgulayan Onutçu, şunları kaydetti, “Kuracağımız İcathane Türkiye’de bir ilk olacak. Mini bir teknofest gibi gençlerin kendini yetiştirebilecekleri robotik kodlama, yazılım ticaret gibi alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri bir laboratuvar sistemi kuracağız. Bu değişim ülkemizde de karşılık buluyor. Son yıllarda yaygınlaşan S.T.E.M. eğitim modeli bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli oluşturularak öğrenciyi sorulara cevap veren konumdan soru soran ve deneyerek öğrenen konuma doğru götürüyor. Bu anlayış çerçevesinde Türkiye Gençlik Vakfı ‘İcathane’ projesi ile Türkiye’nin birçok noktasında İcathaneler kurarak her yaştan öğrencilere bilimi sevdirmeyi ve onları teknolojiyi kullanan konumdan geliştiren konuma taşımayı hedefliyor.”
-Gençler açısından önemli
Projenin Batman gençliği için önemli olduğunu ifade eden Onutçu, “İcathane’de eğitim alan her öğrenci Kodlama, Endüstriyel Tasarım ve Robotik atölyelerine katılım sağlar. Proje fikirleri olan öğrenci grupları oluşturulan proje takımları ile fikirlerini gerçekleştirecek çalışmalarda bulunur ve bu projeler ile ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlar. Düzenlenecek tematik geziler ile eğitim çeşitliliği artırılarak öğrencilerin sosyal yönlerinin gelişimi de desteklenir. Bu açıdan bu projemiz. Verdiği destekten dolayı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuşa teşekkür ediyoruz. Batman gençliği için hayırlı bir çalışma olacaktır.” Dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN MEMİŞOĞLU, BATMAN’DA YERLİ SAĞLIK TEKNOLOJİSİNİ İNCELEDİ
- 02EKMEN: PETROLSPOR'UN BAŞARISI BATMAN'IN GURURU
- 03500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI
- 04MEMİŞOĞLU, BATMAN'DAKİ SAĞLIK PROJELERİNİ DEĞERLENDİRDİ
- 05Engellilere akülü sandalye desteği
- 06REKTÖR DEMİR ANKARA'DA YAPAY ZEKÂ ZİRVESİNDE
- 07PETROLSPOR'DAN SÜPER DÖNÜŞ
- 08Timoklular Derneği’nden tanıtım gezisi
- 09ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİNDEN SICAK HAVA UYARISI
- 10BİSİKLET KAVGASI KANLI BİTTİ
- 111,5 YAŞINDAKİ BEBEKTEN ACI HABER
- 12BATMAN’DA SİNYALİZASYON VE YOL ÇİZGİLERİ YENİLENDİ
- 13Ekmen, ''Kadınların güvenliğini mafya değil, devlet sağlamalıdır''
- 14232 MİLYON TL’LİK YASA DIŞI BAHİS AĞINA JANDARMA DARBESİ
- 15FERDİ KURT, İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞUYOR




Henüz Yorum yok