ALİ BABACAN “YARGIDAKİ DOSYALAR ÜLKEYİ YÖNETENLERİN ELİNDE”
DEVA Partisi Batman 1. Olağan Genel Kurulu Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşti.
DEVA Partisi Batman 1. Olağan Genel Kurulu Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşti.
Kongrede konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, salgın sürecinde hükümetin yürüttüğü politikayı eleştirdi.
Basit bir hastalıkla karşı karşıya olmadıklarını belirten Babacan, “Tüm dünyayı saran Coronavirus salgını ile mücadelede hükümetin süreci yönetimi, bize insan hayatını ne kadar değersiz gördüklerini gösterdi. Biliyorsunuz, bundan bir süre önce, ailemle birlikte bu hastalığa yakalandık. Yaşadığım tecrübeye de dayanarak söylemeliyim ki basit bir hastalıkla karşı karşıya değiliz. Batman’da salgından en çok etkilenen şehirlerimizden biri. Salgın karsısındaki yetersiz sağlık kapasitesine çare bulunamadı. Çözüm bulunamadı.” dedi.
.jpg)
“HASTANE PANDEMİDE YETERLİ OLAMADI”
Batmanlıların çaresizce hastalığa terk edildiğini ileri süren Babacan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yaklaşık 600 bin nüfuslu Batman’a 358 yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesini yeterli görüldü̈. Çevre illere de hizmet verdiği için normal zamanda bile yetersiz olan bu hastane pandemide de yeterli olamadı.”
“YARGIDAKİ DOSYALAR ÜLKEYİ YÖNETENLERİN ELİNDE”
Konuşmasında 6-8 Ekim olaylarına değinen Babacan, “Bundan 6 sene önce gerçekleşen Kobani olayları var. 2014 yılında yaşanan ve 53 kişinin ölümüne yol açan şiddet olaylarının soruşturulmasına kimsenin itiraz etmesi mümkün değil. Ama yargıdaki dosyalar da ülkeyi yönetenlerin elinde, işlerine gelince rafa kaldırıp ihtiyaç̧ duyduklarında raftan indirip kullanacakları baskı ve şantaj malzemeleri değildir.” ifadelerini kullandı.
.jpg)
“ÜLKENİN GENCECİK EVLATLARINI DAĞA ÇIKMAYA ZORLAYAN TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞIYIZ”
Devamında Babacan şunları söyledi: “Biz bu ülkenin gencecik evlatlarını dağa çıkmaya zorlayan ve yaptığı şiddetle özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizin kalkınmasına, gelişmesine engel olan terör örgütüne de sonuna kadar karşıyız. Biz devletin terörü ve terör örgütünü gerekçe gösterip yaptığı her türlü hukuksuz uygulamaya da karşıyız. Terör örgütünün de farklı gerekçeleri gösterip uyguladığı şiddete de karşıyız. Biz bu halkı hukuksuz baskı politikaları ile terör örgütü̈ baskısı arasına sıkıştırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”
“DEVLETİN UĞRAŞTIĞI ŞEY, VATANDAŞININ DİLİNİ ENGELLEMEK OLABİLİR Mİ?”
Konuşulan her dilin bir zenginlik olduğuna işaret eden Babacan, “Batman’daki tabela yapbozunu hep beraber takip ettik. Bir devletin uğraştığı şey, vatandaşının dilini engellemek olabilir mi arkadaşlar, sorarım size, devletin görevi Kürtçe’yi, Zazaca’yı, Lazca’yı engellemek midir? Bu topraklarda konuşulan her bir dil, her lehçe bizim zenginliğimizdir. Bu nedenle, dil de dahil olmak üzere eğitime erişim ve eğitimde fırsat eşitliğinin önündeki her türlü̈ engeli kaldıracağız. Anadillerin kullanımı ve geliştirilmesi için demokratik bir hukuk devletinde gereken her türlü̈ çalışmayı yapacağız.” diye konuştu.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok