
16 YAŞINDAKİ DEV GUATIRI OLAN HASTA HAYATA YENİDEN DÖNDÜ.
Özel Batman Dünya Hastanesi acil servisine dev multinodüler guatara bağlı solunum arresti sonucu entübe şekilde sevkli gelen 16 yaşındaki Sultan UÇAR isimli hasta Özel Batman Dünya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN tarafından yapılan ilk değerlendirmeler ve hazırlıklar sonrası yoğun bakıma alınan hastanın tiroid parankimindeki dev nodüllerin soluk borusuna (trakea) bası yaptığı ve ileri derecede daralttığı görüldü.
Hasta tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra aynı gün içerisinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN tarafından ameliyata alındı. İki saat süren başarılı bir operasyon sonrası hastanın solunumunun dramatik bir şekilde düzeldiği ve makinadan ayrıldığı görüldü. Ameliyat sonrasında 24 saat süren takip sonrası ambulans ile makinaya bağlı olarak gelen hasta yürüyerek ve yüzünde tebessüm ile taburcu edildi.
Özel Batman Dünya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN hastanın ailesinde de olduğu gibi tiroid hastalıkları toplumumuzda yaygın olarak görülmekte olduğunu özellikle genç hastalarda, erkek hastalarda ve yaşlı hastalarda troid kanseri ihtimali artmakta olduğunu, 21.yüzyılın getirdiği tüm imkanları ile hastaları değerlendirip gerekli tedavileri planladıklarını belirtti.
Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Musluh HAKSEVEN hastalara sağlık problemlerini ertelenmemesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 02UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 03 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 04HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 05RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
- 06EKMEĞE YENİDEN ZAM
- 07ÇETİN ABAYAY’IN FAİLLERİ SORULDU
- 086 AYDA 14 BİNİN ÜZERİNDE EVDE SAĞLIK ZİYARETİ
- 09AYAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 10SES BATMAN ŞUBESİ'NDEN TOPLU SÖZLEŞME ÇAĞRISI
- 11Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 12BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 13AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 14BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 15BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
Henüz Yorum yok