Baro’dan ‘Gizli tanık’ çıkışı
“GİZLİ TANIKLIK OPERASAYONEL APARATTIR”
Batman Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle düzenlenen basın açıklamasında gizli tanığın Batman’daki STK’lar hakkında verdiği ifadeye dikkat çekildi. Gizli tanık ile birlikte Batman Barosu’nun kumpas girişiminin yapıldığı belirtilen açıklamada, baronun güçsüzleştirilmeye çalışıldığı ileri sürüldü.
Batman Adalet Sarayı önünde bir araya gelen Batman Barosu’na kayıtlı avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasında gizli tanık ifadesinde Batman Barosu’na yönelik kullanılan iddialar ‘deli saçması’ olarak nitelendirildi.
“DELİ SAÇMASI İDDİALAR”
Basın açıklamasında, “Her sene mesleki sorunları gündeme getirdiğimiz Avukatlar Günü’nde bu sene, güçsüzleştirilmek istenen, itibar kaybı hedeflenen bir Baro’nun mesleki sorunları çözme kapasitesinin de ortadan kalkacağı bilinciyle Batman Barosu’na karşı yapılmak istenen kumpas girişimini gündeme getireceğiz. Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir davada yer alan bir ‘Gizli Tanık İfade Tutanağı’nda müfteri sözde gizli tanık Baromuza yönelik deli saçması iddialarda bulunarak ‘kendisine verilen görevi’ yerine getirmiştir. Müfteri sözde gizli tanığın iftiralarına cevap vermeyi ise zül addediyor, kendisi hakkında iftira ve yalan tanıklık suçundan yaptığımız suç duyurusu üzerine Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüteceği soruşturma sonucunda iftiranın ortaya çıkacağına ve müfteri sözde gizli tanık hakkında kamu davası açılacağına inanıyoruz. Ancak şunu ifade etmek gerekir ki; gizli tanıklık kurumu operasyonel bir aparat gibi kullanıldığından Türkiye yargısının kanayan bir yarası haline gelmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 02BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET
- 03BESO Başkanı Çiftçi: “Batman’ı E-Ticaret Üssü Yapmaya Kararlıyız”
- 04ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
- 05TUAY-DER’den cezaevlerindeki kadınlara dikkat çekme eylemi
- 06BATMAN’DA SİLAH KAÇAKÇILIĞINA AĞIR DARBE
- 07MİLLETVEKİLİ RAMANLI KOZLUK’TA HALKLA BULUŞTU
- 08SU TANKERİNDE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
- 09“KADIN VARSA GÜÇ VAR”
- 10TÜPRAŞ’TA “NORM KADRO” TEPKİSİ
- 11SASON’DA YAĞIŞ SONRASI YOL TEMİZLİĞİ TAMAMLANDI
- 12BATMAN’DA FETÖ OPERASYONU: 1 GÖZALTI
- 13YENİ KATI ATIK İSTASYONU HİZMETE GİRDİ
- 14BESO’DAN ASRİAD’A ZİYARET
- 15ÇELİK, “YA BU MESELEYİ ÇÖZERİZ, YA DA BU MESELE BİZİ ÇÖZER”




Henüz Yorum yok