
Vali Şahin, Uyardı
Vali Şahin, Uyardı
Vali Şahin, DSİ 16. Ilısu Bölge Müdürlüğü'nü uyardı.
* Ilısu Baraj gölünde su seviyesinin yükselmesiyle birlikte baraj havzasındaki bazı yerleşim birimlerinin ada şeklinde kalacağına dikkat çeken Vali Hulusi Şahin, "Bu köy ve mezralara mutlaka ulaşımı sağlayın" dedi.
"YOL OLMAZSA KÖYLERDE HAYAT OLMAZ"
Türkiye'nin 2. büyük barajı olan ve enerji açısından da ülkenin 4. büyük baraj komunudaki Ilısu, kendi tipinde gövde dolgu bakımından dünyanın en büyük barajlarından biri. Baraj alanında su seviyesinin 47 metre yüksekliğe çıkması, yerleşim birimlerini yer yer su altında bıraktı. Vali Hulusi Şahin, Batman sınırlarında 50'ye yakın yerleşim biriminin yollarının da ele alınmasının gerektiğini hatırlattı. Vali Şahin, şöyle devam etti: "Bazı köyler ada şeklinde baraj alanında kalacak ve ulaşımları zorlaşacak. Bu yerleşim birimlerinin en yakın karayolu kavşaklarıyla birleşmesi lazım."
YAMAÇ KÜLLİYESİNDE TURİZM YOLU
Bara j alanı dışında kalacak olan ortaçağın görkemli eserlerinden Yamaç Külliyesinde turizm yolunun açılması için de Vali Şahin, talimat verdi. Önümüzdeki yıl Hasankeyf'in farklı bir konseptle çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlayacağını belirten Vali Şahin, "Hasankeyf'te önemli eserler arasında yer alan Yamaç Külliyesine mutlaka turizm yolunu açmalıyız. Çünkü bu eser hem baraj alanı dışında kalacak hem de çok sayıda konuk ağırlayacak. Yabancı turistler için de ağırlama yerleri de unutulmamalıdır" dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 02Eczacılar Odası kongreye gitti
- 03ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 04ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 05U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 06“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 07BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 08USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 09BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 10“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 11HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 12Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 13Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 14YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 15GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
Henüz Yorum yok