"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
Açıklamada söz konusu ifadelerin toplumda haklı tepkilere neden olduğu belirtilerek, ayrımcı ve ötekileştirici söylemler eleştirildi. Dernek açıklamasında, bir halkın kadınlarını klişeler ve önyargılar üzerinden mizah konusu haline getirmenin, hangi niyetle dile getirilirse getirilsin toplumsal eşitlik anlayışına zarar verdiği, ayrımcı yaklaşımları beslediği ve ortak yaşam kültürünü zedelediği ifade edildi.
Kürt kadınlarının tarih boyunca emekleri, mücadeleleri, fedakârlıkları ve dirayetleriyle toplumun en güçlü yapı taşlarından biri olduğu vurgulanan açıklamada, bu kadınların zor koşullar altında yaşamı omuzladığı, kültürünü ve dilini gelecek kuşaklara aktardığı belirtildi. Açıklamada, Kürt kadınlarının saygıyı ve takdiri hak ettiği ifade edilerek, onları küçümseyen ya da onurunu zedeleyen her türlü söylemin yalnızca bireyleri değil toplumsal vicdanı da yaraladığı kaydedildi. Tımoklular Derneği, toplumda etkili ve tanınan kişilerin kullandığı dilin birleştirici, kapsayıcı ve sorumluluk sahibi olması gerektiğine dikkat çekti. Farklı kimlikleri ve kültürleri hedef alan ifadelerin toplumsal barışa katkı sunmadığı gibi, mevcut önyargıları da yeniden ürettiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bizler Batman Tımoklular Derneği olarak kadınların onurunu, halkların eşitliğini ve insan haklarını esas alan bir anlayışın yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Kadınları etnik kimlikleri üzerinden aşağılayan veya inciten her türlü söylemi kabul etmiyor, bu tür yaklaşımları kınıyoruz."
Dernek açıklamasının sonunda, insan onurunun her türlü önyargı ve ayrımcılığın üzerinde olduğu belirtilerek, toplumsal barışın güçlenmesi için herkesin kullandığı dile özen göstermesi gerektiği ifade edildi. "Kadına saygı, insanlığa saygıdır. Kürt kadınlarının onuru toplumun ortak değeridir."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 02Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 03Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 04Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 05HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 06Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 07DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 08GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 09ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 10ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 11TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 12Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 13“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 14KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 15BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU




Henüz Yorum yok