
DURMUŞ "PRATİK YAPILMADAN KONULARIN ANLAŞILMASI ZOR"
DURMUŞ "PRATİK YAPILMADAN KONULARIN ANLAŞILMASI ZOR"
Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Bir İlke İmza Attı
Türkiye’nin ilk sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisi’ne (Mersin-Taşucu Limanı) Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü öğrencileri teknik gezi düzenleyerek bir ilke imza attı.
Batman Üniversitesi öğrencileri, Fatih Sondaj Gemisi’nin teknik özellikleri ve Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler edindiği teknik gezi hakkında değerlendirmede bulunan Rektör Durmuş, "Petrol Mühendisliği alanında Üniversitemizde akademisyenlerimiz tarafından teorik derslerin yanı sıra pratik yapılmadan bazı konuların anlaşılması zordur. Bundan dolayı Batmandaki sondaj kulelerine, üretim sahalarına ve atölyelere teknik gezi düzenlemesini destekliyor ve teşvik ediyoruz. Türkiye deniz sondajlarında oldukça yeni bir ülkedir. Ve bu manada yetişmiş mühendislere ihtiyaç var. Bu teknik gezi sayesinde öğrencilerimiz hem deniz sondajı konusunda yerinde pratik bilgiler edinirken hem de birçok öğrencimize ilham kaynağı olmuştur. Batman Üniversitesi olarak doğalgaz arama çalışmaları için alınan ilk sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisi'ne teknik gezi düzenleyen ilk üniversite olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini en üst düzeye çıkarmak için elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Ülkemizin gerçekten ihtiyaç duyduğu kalifiye mühendisleri yetiştirme gayretiyle çalışıyoruz. Teknik gezimizi kabul eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e ve TPAO Genel Müdürü Sayın Melih Han Bilgin’e olan TPAO Batman Bölge Müdürü Sayın Mustafa Demir’e ve organizasyonda emeği geçen akademisyenlerimize teşekkür ederim.” dedi.

Fatih Sondaj Gemisi’ne düzenlenen teknik geziye katılan öğrenciler adına konuşan Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğrenci Temsilcisi Hasan Fırat Altınyüzük yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü olarak bir ilke imza attık. Türkiye’nin ilk sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisine Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği öğrencileri olarak teknik geziye katıldık. Gün boyunca Fatih Sondaj Gemisi’nin teknik özellikleri ve Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler edindik. Teknik gezi sırasında bizimle ilgilenen Fatih Sondaj Gemisinin mühendislerine ve tüm ekibine çok teşekkür eder ve Akdeniz’deki gaz arama faaliyetlerinde başarılar dileriz. Teknik gezimizin gerçekleşmesine büyük katkısı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’a ve TPAO Genel Müdürü Sayın Melih Han Bilgin’e çok teşekkür ederiz. Teknik gezimizin organizasyonunun gerçekleştirilmesinde bizlere yardımcı olan TPAO Batman Bölge Müdürlüğüne, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İnci Türk Toğrul’a çok teşekkür ederiz. Son olarak emeği geçen tüm yetkililere arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.

Etiketler : #Batman,#üniversitesi,#fatih,#sondaj,#gemisi,#durmuş,#aydın,#batman,#objektif,#haber,#gazetesi,
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 02KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 03İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 04EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 05EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 06UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 07ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 08ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 09KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 10GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 11“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 12UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 13 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 14HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 15RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
Henüz Yorum yok