
"İluh Deresi'nde ıslah çalışmaları sürüyor"
Batman'da 2 köy ve 12 mahalleden geçerek Batman Çayı’na akan ve daha önce bazı ölümlü vakaların yaşandığı İluh Deresi ve çevresinde yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
İluh Deresi'nde 2006 yılında yaşanan taşma sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Belediye Başkan Vekili Aksoy, söz konusu derede ıslah çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Aksoy, "İluh Deresi'ne DSİ, üç aşamalı bir çalışma yürüttü. Birinci bölümde dere ıslah çalışması yapıldı, ıslah çalışması devam ediyor. Diğer iki bölümün ihalesi yapıldı. İluh Deresi’nin sağında ve solunda, 50 ila 120 metre genişliğinde bir bant oluşturulacak. Bu bandı yeşil alan olarak düşünüyoruz. Burada bir takım alanlar kamulaştırılmış. Bir takım alanlarda da afet idaresi bir takım evler yapmış. DSİ’nin yaptığı kamulaştırmalar var. Belediyenin yaptığı kamulaştırmalar var. Mülkiyeti vatandaşlarımıza ait olan alanlar var. Buralarla ilgili sayılaşma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
Derenin ıslahıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla irtibata geçtiklerini aktaran Aksoy, gelecek hafta içerisinde bakanlıktan bir heyetin konuyla ilgili olarak kente geleceklerini söyledi.
"İluh Deresi'ni Batmanlıların hizmetine sunacağız"
Aksoy, "Bu alanlarda gerekli kamulaştırmalar yaparak, oralarda yaşayanları da mağdur etmeden konutlardan temizleyerek yeşil alana çevireceğiz. Dereye de Batman Çayı'ndan su pompalayarak etrafı yeşil, içinde sosyal park ve sosyal alanların bulunduğu bir alan haline getireceğiz. En kısa zamanda İluh Deresi'ni Batmanlıların hizmetine sunacağız." diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 02BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 03İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 04GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
- 05POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ
- 06ÇAMLITEPE’DE MAYTAP YANGINI
- 07BELEDİYE PERSONELİNE SAĞLIK TARAMASI
- 0815 TEMMUZ BATMAN’DA COŞKUYLA ANILDI
- 09İZMİR SUNEXPRESS SEFERLERİ BAŞLADI
- 10“HEDEFİMİZ TOPRAĞI SUYLA VE ÜRETİMLE BULUŞTURMAK”
- 11ÇEVRE YOLUNA 12.600 METRELİK ALTYAPI DÖŞENECEK
- 12Kürtçe müzik dinleyen aileye destek açıklaması
- 13PETROLSPORLU ATLETLER AVRUPA U-23 ŞAMPİYONASINA KATILACAK
- 14Batman’da TPAO petrol kuyusunda yangın çıktı
- 1515 TEMMUZ RUHU BATMAN’DA YAŞATILACAK
Henüz Yorum yok