NİHAT EKİNCİ: ÇÖZÜM SÜRECİ BİTMEZ
Yüksel FM radyosunun yayınına konuk olan Gazeteci Yazar Nihat Ekinci gündemdeki konularla ilgili olarak sorulan sorulara yanıt verdi.
Son günlerdeki gelişmelerin değerlendirildiği programda ilimizde ve ülkemizde meydana gelen olaylar ve gelişmeleri değerlendiren Ekinci sürecin gidişatı konusunda bütün olumsuzluklara rağmen karamsar olmadığını seçimlerden sonra kalınan yerden devam denileceğini umduğunu belirtti.
Kozlukta kaybolan Erkan Erkun olayına da değinen konuğumuz bu ülkede artık insanların kaybolmasının tahammül gösterilmemesi gerektiğini vurgulayarak Sivil Toplum Kuruluşlarını, İnsan Hakları kuruluşlarını ve devlet otoritesini göreve çağırdı. İnsanların 90’lı yıllara tekrar yaşamak istemediğini, evlerinden veya işyerlerinden gece gündüz güven içerisinde çıkmaları gerektiğine belirterek bu ortamın sağlanması herkesin ortak görevidir görüşünü savundu.
Cumhurbaşkanının ziyaretleri sırasında meydana gelen karşılama sıkıntıları konusundaki soruyu yanıtlarken de devleti temsil eden kurumların, vatandaşın tamamını temsil eden kurumların siyasal tartışmalar içerisine çekilmemesi gerektiğini özellikle cumhurbaşkanlığı makamı gibi bütün yurttaşları temsil eden, koruyan ve kollayan bir kurum ile Belediye gibi ahalinin tamamına hizmet ve temsilliyet gösteren bir kurumun siyasal tartışma ve çekişme konusu olmasının yadırganması gerektiğini belirtti.
Adaylar ve seçim sonuçlarına ilişkin soruya cevaplandırırken de büyük olasılıkla seçimin 3-1’lik bir sonuçla biteceğini tahmin eden Ekinci aday eleştirilerinin ise düzgün yapılması gerektiğini hatırlattı. Kimsenin ırkından,inancından,görüşünden dolayı dışlanamayacağını belirterek dün Bulgaristan’daki sıkıntılardan bahsedenler bugün aynı durumun uygulayıcısı durumuna düşüyorlarsa bir yanlışlık içindedirler dedi. Adaylar meselesinin insanı ve demokrasi değerleri ile ele alınması gerektiğini belirterek Atalan’ın adaylığını olumlu bulduğunu söyledi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 02BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 03“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 04EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 05235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 06TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 07ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 08BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 09BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 10BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 11BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 13“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 14Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 15VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”




Henüz Yorum yok