
"Batman’da 106 engelli meslek sahibi oldu"
Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Besim Eviz, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 10’nunu engelli vatandaşların oluşturduğunu belirten Eviz, engelli olmanın bir kusur olmadığını, hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımız gerçeğini unutmamamız gerektiğini söyledi.
Bu açıdan engellilerin sorunlarına duyarlı olmak ve onların iş yaşamı içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmak için işverenlerin desteğine ihtiyaç olduğunu belriten Eviz, “Batman İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin hem meslek edinmeleri hem de edindikleri mesleklerde istihdamlarının sağlanması için önemli projeler ve çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda 2017-2018 yılında toplam 16 meslek dalında yaklaşık bir milyon 250 bin TL bütçe ile 19 projenin altına imza atarak bu projeler ile 106 engelli vatandaşımızın meslek sahibi olması sağlanmıştır. Ayrıca 13 engelli vatandaşımıza kendi işlerini kurmaları amacıyla hibe desteği verilmiştir.” dedi.
“Engelli iş koçu uygulamasını hayata geçireceğiz”
Engelliler için ‘Engelli iş koçu’ uygulamasını hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Eviz, “Özel sektör işverenlerimiz ile yaptığımız tüm çalışmalarda engelli kardeşlerimizin istidam sorunlarının çözümü bizim için yasal ve öncelikli bir görevdir ve her işverenimizin engelli istihdamını artırma noktasında duyarlı olmaya çağırıyoruz. İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin kurumumuz olanaklarından daha fazla istifade edebilmeleri ve iş-işlemlerinin kesintisiz sürdürülmesi amacıyla yakın bir zamanda ‘Engelli iş koçu’ uygulamasını hayata geçireceğiz. Bu uygulama ile alanında uzman 4 arkadaşımız engelli vatandaşlarımıza yönelik özel hizmet sunacaktır.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
- 02KÖYLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
- 03HAK-İŞ, 830 BİNİ AŞKIN ÜYESİYLE BÜYÜYOR
- 04Batman Kuyumculuk’tan yeni yatırım
- 05ŞERZAN KURT ANISINA 15. ÖYKÜ ÖDÜLÜ DÜZENLENİYOR
- 06YEŞİL ALANLAR KAPSAMLI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
- 07YENİDEN REFAH'TA GENÇLİK BAYRAĞI BEYAZ’A EMANET
- 08AK PARTİ BATMAN’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
- 09RECEBANLILAR DERNEĞİ'NDEN SICAK MESAJ
- 10ÇİFTÇİ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 11İHD, 695.eylemini yaptı
- 12Batman’da yola dökülen madeni yağ ulaşımı aksattı
- 13Gercüş’te Orman Yangınına Müdahale Ediliyor
- 14BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 15ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
Henüz Yorum yok