
‘Fırsatçılık yapanlar kaybedecek’
Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Batman Şube Başkanı Nihat İpekyüz kur atağına karşı alınması gereken tedbirler sıraladı.
İpekyüz tedbirleri şu şekilde sıraladı: kur atağını faiz artırarak veya enflasyonist sisteme geçerek atlatmak mümkün değildir. Kur atağı ve dışarıdan gelecek her türlü müdahale daha çok üretim ve ihracat ile aşılabilir. Türkiye’nin cari açık vermesine sebeb olan ana kalemler petrol ürünleri ve doğalgazdır. Bu ürünleri tedarik ettiğimiz ülkelere onların para birimi ile borçlanacağımız bir sistem geliştirilmelidir. Kur atağı ve ABD’nin haydutluğuna karşı Türkiye, Çin, Rusya, İran ve hatta Almanya ortak bir para birimi bulmak zorundadır. Bu hem kalıcı bir çözüm hem de ABD haydutluğuna verilebilecek en büyük cezadır.
MİLLİ VE YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLEMELİ
Milli ve yerli üretimi desteklemeli, katma değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz. Bu bağlamda “Türkiye’nin arabası” projesi daha çok önem kazanmaktadır. Bu proje hızlandırılmalı ve devletin tüm kurumları üretilecek bu aracı kullanmalıdır. Taksici/dolmuşçu esnafı ve oto kiralama firmaları teşviklerle bu araca yönlendirilmelidir. Stokçuları, karaborsacıları teşhir etmek gerekmektedir. Rutin dışı fiyat artırımına giden veya üreticiden hammaddeyi esirgeyen firmalar cezalandırılmalıdır. Çünkü karaborsacılık hem yasak hem de günahtır. Ekonomik olarak sıkıntılı bir sürecin içindeyiz. Bu süreci sabır, mücadele ve kararlılık ile aşmak mümkündür. Fırsatçılık yapanlar her dönemde olduğu gibi bu dönemde de kaybedecektir.
‘KARABORSACILIK HEM YASAK HEM DE GÜNAHTIR’
Ekonomi Yönetimi gerekli tedbirleri hızlı, pratik, sonuç endeksli olacak şekilde almalı, günü kurtaran pansuman tedbirler yerine geleceği kurtaracak operasyonlarda bulunulmalıdır. Rahip Brunson olayı bir bahanedir. Kasım 2016 da gözaltına alınan rahibin bugün gündeme getirilmesi üzerinde düşünmek gerekir. Dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmek isteyen ABD, Türkiye’de sansasyonel terör olayları ve darbe girişimi ile yapamadığını kur atağı ile yapmak istemektedir. Bu finans terörüne ve ekonomik darbe girişimine hep beraber daha çok üreterek direneceğiz.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 02Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 03HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 04TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 05Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 06Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 07Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
- 08SES’TEN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EMEKÇİLERİNE DESTEK
- 09EZİDİLERİN HAKLARI ALMANYA’DA GÖRÜŞÜLDÜ
- 10RESUL SAÇAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 11AFRODİT GİYİM’DE YAZ İNDİRİMİ BAŞLADI
- 12Yedi Hilal Derneği’nden “Senin Yazın 2025” Programı
- 13“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 14Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 15Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
Henüz Yorum yok