
“Eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor”
“Eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor”
DEM Parti Batman Kadın Meclisi, Anadilde eğitim hakkı ve yeni eğitim-öğretim yılında velilerin sırtına yüklenen maliyetlere karşı basın açıklaması düzenledi.
Cudi mahallesinde bulunan Metin Bostancı İlkokulu yanında yapılan basın açıklamasını DEM Parti Batman Kadın Meclisi adına DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Songül Korkmaz okudu. Korkmaz “Hepimiz çocuklarımız için iyi bir eğitim istiyor, onlar için güzel, özgür, güvenli bir gelecek hayal ediyor ve bunun için çalışıp didiniyoruz. Ne var ki, eğitim maliyetleri gün geçtikçe artarken biz giderek yoksullaşıyoruz.
Eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalan devlet okulları çözümü velilerin cebinde arıyor. Başta ‘gönüllü bağış adı altında toplanan kayıt parası olmak üzere hemen her okulda çok sayıda kalemde para toplanarak eğitim harcamaları büyük ölçüde bizlerin sırtına yıkılıyor. Açlık sınırının altına düşen ücretler ve hayat pahalılığı, fahiş gıda fiyatları, katlanarak artan kırtasiye ve okul masrafları, servis ücretleri nedeniyle çocuklarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayamaz olduk. Peş peşe gelen zamlarla çocuklarımıza günlük harçlık vermekte zorlanıyor, beslenme çantalarını dahi dolduramıyoruz. Dahası, parasız olması gereken temel eğitim giderek ticarileşir ve eğitim maliyetleri yükselirken eğitimin niteliği de bir o kadar düşüyor ve eşitsizlikler derinleşiyor” dedi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 02RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
- 03EKMEĞE YENİDEN ZAM
- 04ÇETİN ABAYAY’IN FAİLLERİ SORULDU
- 056 AYDA 14 BİNİN ÜZERİNDE EVDE SAĞLIK ZİYARETİ
- 06AYAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 07SES BATMAN ŞUBESİ'NDEN TOPLU SÖZLEŞME ÇAĞRISI
- 08Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 09BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 10AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 11BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 12BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 13TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 14Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 15KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
Henüz Yorum yok