Ekolojik köy projesi umut oldu
Hasankeyf'e bağlı Üçyol köyünde, ilçe kaymakamlığınca 2015 yılı güdümlü proje desteği kapsamında hazırlanan 'Üçyol Ekolojik Köy Projesi' Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Batman Valiliğinin de desteğiyle hayata geçiriliyor. Köyde bulunan 8 mağaranın butik otele dönüştürülmesi, hobi bahçeleri, yürüyüş yolları ve kamp alanları ile Türkiye'nin örnek köyünün oluşturulmasının hedeflendiği Üçyol ekolojik köy projesinden umutlu olan köylüler, projenin biran önce hayata geçirilmesini istediklerini bildirdi.
"SOMUT ADIMLARIN ATILMASINI BEKLİYORUZ”
Üçyol köyü sakinlerinden Abdulmecit Olgun, 3 yıldan beri devam eden ekolojik köy projesinin tamamlandığını ancak somut adım atılması gerektiğini belirtti. Projenin hayata geçirilmesi durumunda Üçyol köyüne canlılık geleceğini anlatan Olgun, “Proje hayata geçince insan sirkülasyonu olacak. İnsan sirkülasyonu demek ekonomik canlılık demektir. Köyümüz tarım ve hayvancılıkla geçiniyor Turizm ile birlikte buranın canlanmasını bekliyoruz. 3 yıllık süreç tamamlandı ve devamının biran önce gelmesini bekliyoruz. Çünkü köye bir canlılık gelecek ve bu canlılığın bize katkısı olacak, sadece bizim köyle de sınırlı kalmayacak çevredeki köylere de faydası olacak, çünkü Hasankeyf’e yakın bir konumda ve uğrak bir yer olacak” dedi.
“PROJEDE BİRTAKIM EKSİKLİKLER VARDI”
Hasankeyf İlçe Kaymakam Faruk Bülent Baygüven, projeyle ilgili birtakım eksikliklerin olduğunu ve alınması gereken izinlerle ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi. Baygüven, "Üçyol köyünde bir ekolojik köy projemiz vardı. Maliyeti yüksek vizyon bir projeydi. Bu projeyle ilgili bir takım eksiklikler vardı. Alınması gereken izinlerle ilgili ve projedeki bazı evlerin projeden çıkarılması yönelik revize bir plan yapılması gerekiyordu. Biz bunu hem Kültür Bakanlığı hem de Maliye Bakanlığından olan izinleri tamamladık. Revize planımızı da İstanbul’dan projeyi yapan firmamız geldi sahada gezdik ve revize planla ilgili çalışmalara başladık. Yaklaşık 1,5 ay sonra da revize plan bize geldikten sonra bu ekolojik köyümüzü biran evvel ihalesine çıkıp, hem Hasankeyf’e, hem Batman’a, hem de dünyaya ve bölgenin hizmetine sunacağız” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 02ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 03KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 04BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 05Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 06YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 07METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 08GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 09VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 10VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 11İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 12PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 13BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 14AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 15KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU




Henüz Yorum yok