OKÇU “İYİLİK YAYMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Türk Kızılayı’nın 157. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, Kızılay’ın tarihsel misyonuna ve evrensel insani değerlerine dikkat çekti.
Türk Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu “İyiliği yayma ve kötülükten sakındırma parolasıyla, afetlerde ve zor zamanlarda insanlığın yardımına koşan Kızılay 157 yaşında. Dünyada ve Türkiye’de 157 yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Kızılay’ın bu anlamlı gününü kutluyoruz” dedi.
1868 yılında kurulan Türk Kızılayı’nın, yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası düzeyde de kabul gören bir iyilik hareketi haline geldiğini vurgulayan Başkan Okçu “Kızılay, iyilik ve yardımlaşmanın simgesi olmuştur. Her zaman ve zeminde insanlığa ışık tutan bir kuruluş olma görevini sürdürmektedir,” ifadelerini kullandı.
Kızılay’ın hiçbir ayrım gözetmeksizin insanlara yardım ulaştırdığına dikkat çeken Başkan Okçu, özellikle kriz bölgelerine vurgu yaparak “Coğrafya, ırk, din, dil, renk farkı gözetmeksizin insanlığa hizmet etmek Kızılay’ın vazgeçilmez ilkelerindendir. Özellikle insanlığın sınıfta kaldığı, kan ve gözyaşının en değersiz olduğu Gazze’de gözler hep Kızılay’ın üzerinde olmuştur” dedi.
Türk halkının Kızılay ile güçlü bir bağı olduğunu belirten Davut Okçu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Her Türkiye vatandaşının bir şekilde kapısını çaldığı Kızılay’ı sahiplenmek ve güçlü kılmak insani bir görevdir.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 02NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 03PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 04EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
- 05PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
- 06BAŞKAN ÇETİN, ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERİ AĞIRLADI
- 07KALDIRIMI İŞGAL EDENE AĞIR CEZA
- 08'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ
- 09HAŞERELERE TEKNOLOJİ DESTEKLİ MÜCADELE!
- 10İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 11Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu
- 12Batman’da istismar iddiaları sonrası yürüyüş çağrısı
- 13İŞ DÜNYASI VE SİYASET AYNI HEDEFTE BULUŞTU
- 14ÇETİN : "SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM EN GÜÇLÜ TAŞIYICI KOLONLARDIR"
- 15Güzellik sektörüne yeni soluk




Henüz Yorum yok