
Batman Üniversitesi’nde “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Merkezi” kuruluyor
Batman Üniversitesi’nde “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Merkezi” kuruluyor
Yükseköğretim Kurumu(YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, video konferans sistemiyle aralarında Batman Üniversitesi’nin de olduğu 16 ilin rektörleri ile “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Eğitimi” toplantısı gerçekleştirdi.
YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanında Mart ayında başlatılan iş birliği kapsamında, özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde bulunan ve "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında yer alan üniversitelerdeki akademisyenlere "siber güvenlik" ve "ağ yönetimi" konularında eğitimler verilmesi kararlaştırıldı.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Merkezi” kuracaklarını söyledi.
‘Yeni YÖK’ün yükseköğretimde dijitalleşmeye büyük önem verdiğini belirten Durmuş, son süreçte dijitalleşmenin öneminin daha çok ortaya çıktığını kaydetti.

YÖK’ün artık olağanüstü durumlar karşısında, son yıllarda çok daha hızlı karar alabilme ve çevik bir yönetim sergileyebilme kapasitesi yüksek bir kurum haline geldiğini vurgulayan Durmuş, “Üniversitemizde dijitalleşme adına önemli bir adım atıyoruz. Çalışma kapsamında üniversitemiz bünyesinde ‘Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Merkezi’ kuruyoruz. Bu çalışmayla üniversitelerdeki akademisyen ve öğrencilere teknolojik yetkinlik kazandırılması amaçlanıyor. Böylece ülkemizin ihtiyaç duyduğu dijital alanda nitelikli insan kaynağına da katkı sağlanmış olacak. Bu güzel çalışmadan dolayı üniversite olarak başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç olmak üzere Yüksek Öğretim Kurulu Üyeleri’ne teşekkür ediyorum.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 02KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 03İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 04EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 05EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 06UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 07ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 08ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 09KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 10GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 11“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 12UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 13 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 14HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 15RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
Henüz Yorum yok