
ŞEVKET BAŞAK CAMİSİNDE KANDİLİ KUTLANDI
MEVLİD KANDİLİ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ŞEVKET BAŞAK CAMİİ'NDE KUTLANDI
Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) viladetinin kutlandığı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Batman İl Müftülüğü tarafından Şevket Başak Camiinde yatsı namazını müteakip Mevlit Kandili Programı düzenlendi.
.jpeg)
Program, İl Müftüsü Turgut ERHAN, Müftü Yardımcıları, İl Müftülüğü mevlithan ekibi ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Kılınan yatsı namazının ardından mevlithan ekibinin okuduğu Kur’an-ı Kerim, İlahi, kaside ve Arapça, Türkçe ve Kürtçe mevlit, salavatlarla devam etti.
İl Müftüsü Turgut ERHAN gecenin anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yaptı. İl Müftüsü ERHAN, “Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet, müjdeci, uyarıcı, önder, örnek, rehber olarak gönderdiği, ilahi vahyi bizlere ileten Hatemü’l Enbiya’ya onun âl ve ashâbına, evlâd-ü ‘iyaline, ehl-i beytine salat ve selâm ediyorum.” diyerek başladığı konuşmasında,
“Son peygambere ümmet olmak, pek tabiidir ki sadece onun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir. Peygamberin yolunu takip etmek ve onu örnek almak, onun sağlığında ashabına takdim ettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekân sınırlarının ötesinde kendi dünyamıza taşımak ve onun şaşmaz rehberliğine sımsıkı sarılmaktır. Bu insanlık için en hayırlı ümmet olma şerefine nail olmanın yegâne yoludur.” dedi.
.jpeg)
Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftasının ana temasının “Peygamberimiz ve Çocuk” olduğunu ifade eden İl Müftüsü Turgut ERHAN, “Bir ülkenin, memleketin geleceği ve hedefleri çocuklarımızı iyi yetiştirmeye bağlıdır. O çocukları yetiştirirken örnekliğini Peygamber Efendimizden alarak yetiştiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız o farkındalığı oluşturmak üzere Mevlid-i Nebi Haftasını bir fırsat olarak değerlendiriyor. Bunun için gayret ve çaba sarf ediyoruz. Peygamber (s.a.s.)’i anmaya ve anlamaya çalışmamız gerektiğinin altını çizerek, "O'nun insana ve çocuğa sevgisini anlamaya çalışacağız,Peygamber Efendimize iyi bir ümmet olmak için söz vereceğiz" dedi. Dedi.
Program, İl Müftüsü ERHAN’ın yaptığı duygu dolu duanın ardından vatandaşlara verilen ikramlar ile son buldu.
.jpeg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 02AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 03BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 04BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 05TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 06Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 07KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 08KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 09BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 10“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 11160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 12“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 13BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 14İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 15GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
Henüz Yorum yok