
Köylüler:
Dün iş makineleri ile köye gelen yüklenici firma yetkililerine durumu izah eden köylüler konuyu yargıya taşıdıklarını bunun için beklemeleri gerektiğini söylediler. Müteahhit firma yetkilileri de Batman Valisi Hulusi Şahin’den konunun görüşülmesi için randevu aldıklarını söylediler.
"100 yıldır buradayız"
Köyde 100 yıldan fazladır yaşadıklarını söyleyen köylülerden Mevlüt Ceviz, "Dedelerimiz, babalarımız burada doğup yaşadılar. Şimdi bizde buradayız. Bizi işgalci konumuna koyup evlerimizi yıkmak istiyorlar. Köyün yıkılıp TOKİ yapılmasının hiçbir izahı yoktur. Yıllar önce yaptığımız evlerde oturuyoruz. İmar Barışından yararlanmışız. Paramızı yatırmışız. Ayrıca konuyu yargıya taşımışız. Yargı sonucunu beklemeden şimdi de gelip evlerimizi yıkmaya çalışıyorlar." dedi.
“Bu evler yıkılırsa nerede yaşayacağız?”
Gidecek hiçbir yerlerinin olmadığını vurgulayan Ceviz, “Daha önce de burada cezaevi yapılmak istenmişti. Batman ziyaretlerinde durumu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmemiz üzerine Cumhurbaşkanımız dönemin valisi Ahmet Deniz'e köyün içinde cezaevi mi olur deyip buraya yapılmak istenen cezaevine izin vermeyip cezaevi Beşiri ilçesinde yapıldı. Şimdide aynı durumla karşı karşıyayız. Bu evler yıkılırsa nerede yaşayacağız? Gidecek hiçbir yerimiz yok ve köyümüzü asla terk etmeyeceğiz. Bunun bir an önce değiştirilip mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 02SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 03KURBANLIKLAR PAZARDA
- 04SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 05“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 06Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 07ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 08MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 09DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 10BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 11KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 12BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 13AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 14TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 15BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
Henüz Yorum yok