BATMANLILAR SIFIR ATIK KONUSUNDA OLDUKÇA DUYARLI
BATMANLILAR SIFIR ATIK KONUSUNDA OLDUKÇA DUYARLI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ Batman’da yaygınlaştırılıyor.
Yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle büyük çalışmalara imza atan Batman Belediyesi, atıkların geri kazanımının sağlanması ve kente katma değer kazandırmak için Batman’ın farklı noktalarına geri dönüşüm kutuları yerleştiriyor.
Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Sıfır Atık Projesi kapsamında geri kazanabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile ilgili kentin 4 farklı noktasına 7 farklı atığın aynı anda atılabileceği (Kâğıt Atıklar, Plastik Atıklar, Cam Atıklar, Metal Atıklar, Elektrikli ve Elektronik Atıklar, Bitkisel Atık Yağ ve Atık Piller) mobil atık kutusu yerleştirdi.
Batmanlıların geri dönüşen atıklara her geçen gün hassasiyetin artığını, vatandaşların her geçen gün bilinçlendiğini ifade eden Batman Belediyesi: “Okullarda yaptığımız çalışmalarda öğrencilere hangi atığı hangi kutuya atmaları konusunda bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bunun geri dönüşünün sağlanması bizleri mutlu ediyor. Öğrencilerimizin yanı sıra vatandaşlarımız da atıkların geri dönüşüme kazandırılması konusunda oldukça duyarlı. Hangi ürünü hangi kutuya atmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Örneğin bir metali kağıt bölümüne atmıyorlar. Bir cam şişeyi gıda atığı bölümüne atmıyorlar” ifadelerinde bulundu.
Kutuların Batman geneline yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01VALİ CANALP, SAHA İNCELEMELERİNDE BULUNDU
- 02KORİK MAHALLESİNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI
- 03ERKÖKLÜ’YE YENİ ULAŞIM GÜZERGÂHI
- 04İL BAŞKANI YILMAZ “BM, SOYKIRIMA ARTIK SESSİZ KALAMAZ”
- 05Atatürk Ortaokulu’ndan Gazze’ye Destek Kermesi
- 06
- 07102. YIL KUTLAMALARI KABUL TÖRENİ İLE SONA ERDİ
- 08FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 09CUMHURİYETİN 102. YILI KUTLANDI
- 10VALİ CANALP’TEN 29 EKİM MESAJI
- 11ŞANSİ’DEN ÖĞRENCİLERE KAYNAK KİTAP DESTEĞİ
- 12NARKO TIR BATMAN’DA VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRDİ
- 13VALİ CANALP “DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
- 14ODA SEÇİMLERİ İÇİN HEYECAN BAŞLADI
- 158. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI




Henüz Yorum yok