
"Su alamadığımız için tarlalarımız kurumak üzere"
Devlet Su İşlerine (DSİ) ait Sol Sahil Sulama Kanalında su olmasına rağmen faydalanamadıklarını bu nedenle tarlalarını sulayamadıklarını belirten Kuyubaşı köyündeki çiftçiler, DSİ yetkililerine tepki gösterdiler.
Yaşadıkları mağduriyeti anlatan çiftçiler, günlerdir sulayamadıklarından dolayı mısır tarlalarının kuruma aşamasına geldiğine işaret ederek, buna acilen bir çözüm bulunmasını istedi.
Dönüm başı 28 TL DSİ’ye su parası ödemelerine rağmen tarlalarının içinden geçen su kanalının havuzlarına vana vurulmadığı için sudan yararlanamadıklarını dile getiren çiftçilerden Mehmet Nurullah Gönülaçar, bundan dolayı kanaldaki suyun boşa aktığını vurguladı.
300 dönüm mısır ektiğini söyleyen Gönülaçar, “Batman Kuyubaşı köyünde oturuyorum. Çiftçilikle uğraşıyorum. 140 dönüm arazim şu anda su istiyor fakat su kanalı su göndermiyor. Tarlamın hemen hemen hepsi kurumak üzere. Su geldiğinde de su kanalı iki gün gönderiyor bir hafta göndermiyor. Efendim neymiş, arıza varmış. Peki, nereye kadar arıza devam edecek.” dedi.
“Tarlalarımız tehlike altındadır”
Yaşadıkları sorunu iletmelerine rağmen yetililerin buna çözüm bulmadıklarını ileri süren Gönülaçar, “Susuzluktan dolayı 140 dönümümüz tehlike altındadır. Bir hafta daha su gelmezse hepsi kuruyup gidecek. Bu çevrede binlerce çiftçi aynı durumdadır. Yetkililere 4-5 sefer söyledik. Telefon açıyoruz, telefonlarımıza doğru dürüst cevap vermiyorlar. Paraya sıra gelince ‘şu parayı yatırın’ diyorlar. Yetkililer diyor ihaleye verdik, işte burası olacak, şurası olacak. Bir vanadır onu da getirmiyorlar. Su istiyoruz. Su gelsin de ürünümüzü sulayalım. Sabahtan akşama kadar bu oruçta, bu sıcakta ve bu yazda tarlaların içinde su bekliyoruz.” diye konuştu.
“Bir çare bulsunlar”
Çiftçi Fırat Hamarat da yetkililerin su sorununa çözüm bulunmasını isteyerek şunları söyledi:
“Tarlanın su işlerini yapıyorum. 10-15 gündür buraya gelip boş oturuyorum. Suyun gelmesini bekliyorum. Mısır tarlamız hep kurumuş. Benim gibi su bekleyen 50-100 kişi var. Bir hafta daha su gelmezse bütün ekinlerimiz boşa gidecek. Bizde evimize gideceğiz, başka bir şey yapmayacağız. Yetkililerden bu konuyla ilgilenmelerini istiyoruz. Boş boş gelip gitmesinler. Bir çare bulsunlar.”
Konuyla ilgili telefonla ulaştığımız DSİ yetkilileri, hırsızların vanaları çaldığını, yaşanan mağduriyetlerin çalınan vanalardan kaynaklandığını ve konuyla ilgileneceklerini belirttiler.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok