
"Tedavi edilmeyen verem, başkalarına da bulaşır"
Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, 71. “Verem Eğitim ve Propaganda Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Sünger, veremle ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa karşı bütün kesimlerin dikkatinin çekilmesi amacıyla her yıl ocak ayının ilk pazar günü ile başlayan haftanın “Verem Eğitim ve Propaganda Haftası’’ olarak belirlendiğini anımsattı.
Sünger “Verem, insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olmasına rağmen hâlâ tüm dünyada bir halk sağlığı sorunu olarak önemini korumaktadır. Verem hastalığının etkeni ‘Mycobacterium tuberculosis’ isimli mikroptur. Verem mikrobunun kaynağı, tedavi görmemiş veya düzenli tedavi görmeyen aktif akciğer veremi olan hastalardır. Verem hastalığı, hasta insanlardan öksürme, hapşırma ile ortama yayılan mikrobun, solunum yoluyla alınması sonucu bulaşır ve tedavi edilmeyen her hasta yılda 10-15 kişiye verem hastalığını bulaştırır. Verem hastalığı en çok akciğerleri tutmakta olup, hastalık lenf bezleri, kemikler, böbrekler gibi diğer organlarda da görülebilir.” dedi.
Açıklamanın devamında Sünger, şunları söyledi: “Bu hastalık; halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, gece terlemesi, öksürük, balgam, öksürükle kan tükürme, nefes darlığı gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. Özellikle iki-üç haftadan uzun süren öksürükte veremden şüphelenmek gerekir. Verem hastalığının teşhis ve tedavisi ücretsiz olarak yapılmakta olup, bu hastalığın tedavisinde kullanılan bütün ilaçlar verem savaş birimlerince ücretsiz verilmektedir.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AŞIRI SICAKLAR TRAFO PATLATTI
- 02BATMAN ESNAFI ZORDA
- 03YENİ TARIM İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI
- 04TAZELENME ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
- 05LİSE ÖĞRENCİSİNDEN GAZZE’YE ANLAMLI DESTEK
- 06HOBİ EVİ SAHİPLERİNDEN PROTESTO
- 07İLK YARDIMI ÖĞRENİYORLAR
- 08BATMAN’I YÜZMEDE GURURLA TEMSİL ETTİLER
- 09Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 10KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 11BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 12MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 13HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 14HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 15YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
Henüz Yorum yok