“Yerel medya demokrasinin can suyudur”
“Yerel medya demokrasinin can suyudur”
Batman Basın Konseyi 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, sansürün kaldırılmasını kutlarken tasarruf tedbirleri ile sansürün yeni bir şekliyle karşı karşıya kalındığına dikkat çekildi.
Batman Basın Konseyi Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada “24 Temmuz’u artık bayram olarak kutlamaktan uzaklaştık. Basına uygulanan tasarruf tedbirleriyle yerel gazeteler hızla kapanmaya gidiyor. Yerel medya demokrasinin can suyudur, yerel medya yaşatılmalıdır” denildi.
“SANSÜRÜN YENİ BİR ŞEKLİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
24 Temmuz 1908'de Anayasanın yeniden yürürlüğe girmesinden sonra çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, çıkarıldığı bir gün olması dolayısıyla ‘Basın Bayramı’ olarak kabul edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada şöyle denildi:
“24 Temmuz sansürün kaldırıldığı gün olduğu için basın bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Fakat tasarruf tedbirleri kapsamında yerel gazetelerin kendini besleyememesi nedeniyle birçok meslektaşımız gazetelerini kapatmak zorunda kaldı. Birçok gazete de kapanma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Günümüz şartlarında bu durum sansürden farksız bir hal almıştır.”
“GAZETELER HIZLA KAPANMAYA GİDİYOR”
Açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi: "Dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen meslek grubu basın oldu. Yerel medya kuruluşları var olma ve yaşam mücadelesi vermektedir. Sağlıklı bir medyaya ulaşmak için ekonomik bağımsızlık kaçınılmazdır. Yerel medya, demokrasinin can suyudur. Yapılan düzenlemeler, yayınlanan genelgeler ile yaygın basının can damarı olan yerel basın ayakta kalmakta güçlük çekiyor. Basına uygulanan tasarruf tedbirleriyle yerel gazeteler hızla kapanmaya gidiyor. Uygulamaya konan tasarruf tedbirler tekrar gözden geçirilmelidir ve yerel medyaya daha fazla destek sunulmalıdır. Maalesef bugün gazetelerin kapandığı, gazete emekçilerinin işsiz kaldığı bir günde, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlamaya değil, kutlayamamaya devam ediyoruz.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor
- 02VALİ CANALP: BATMAN HER ALANDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ
- 03BATMAN GELECEĞE UMUTLA YÜRÜYOR
- 04TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ
- 05ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 06ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 07MÜSİAD Batman Van Zirvesinde
- 08TÜZÜN'DEN 16 MAYIS KUTLAMASI
- 09101 YAŞINDAKİ HACI MİRZA DEMİR BURSA’DA VEFAT ETTİ
- 10BATMAN'DA YILDIRIM ÇARPAN KİŞİ AĞIR YARALANDI
- 11Batman’da 830 ibadethane temizleniyor
- 12UMRE ÖDÜLLÜ BÜYÜK BAŞARI
- 13OKUL VE PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI
- 14KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ!
- 15SAFRAN KADIN KOROSU'NDAN BAHAR KONSERİ




Henüz Yorum yok