VALİ CANALAP "İÇ SAVAŞ ÇIKARILMAK İSTENDİ"
"Darbecilerin amacı Türkiye’de bir iç savaş çıkarabilmekti"
15 Temmuz darbe girişiminin 6’ncı yıldönümü münasebetiyle etkinlik düzenlendi.
Atatürk Parkında düzenlenen anma programa; Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Batman Müftülüğü İl Vaizi İbrahim Halil Yakut’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Batman İl Müftüsü Nihat Kök'ün şehit ve gaziler için yaptığı dua ile devam etti. Anma programı, slayt gösterimleri ve okunan ilahilerle devam etti.
VALİ CANALP "AMAÇ ÜLKEDE İÇ SAVAŞ ÇIKARTMAKTI"
Darbe girişimini halkın engellediğini vurgulayan Batman Valisi Ekrem Canalp, “15 Temmuz’da bu millete bir bedel ödettirilmek istenmiştir. Kökü dışarda, kumandası dışarda olan ve devletin içerisine sızmış olan bir yapı 15 Temmuz’da bir ihanet oyununa kalkıştı. Amaç neydi derseniz? Amaç sadece bir darbe yapmaktan ibaret değildi. Amaç çok daha öteydi. Amaç Türkiye’de bir iç savaş çıkarabilmek ve Türkiye’den bir Suriye, bir Afganistan, bir Irak ve Libya çıkartabilmek planıydı. Ama milletimiz her zaman olduğu gibi ferasetini gösterdi.” dedi.
“O gece herkes tek bir hedefe yönelmişti”
15 Temmuz’da bir destan yazıldığını dile getiren Canalp, “O gece Türkiye’nin 81 vilayetinde Türküyle, Kürdüyle, Ailevisiyle, Sünnisiyle, Arabıyla, Romanıyla herkes ama herkes tek bir hedefe yönelmişti. Vatanına sahip çıkmak, ülkesinin bütünlüğüne sahip çıkmaktı. Hepimiz o gece bir olmanın, bütün olmanın ne demek olduğunu hem yeni yetişen nesillerimize hem de bütün dünyaya güçlü şekilde haykırma imkânına kavuşmuş olduk.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 03SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 04BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 05NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 06HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret
- 07SOSYAL MARKET’TEN 126 BİN KİŞİYE DESTEK
- 08TPAO Mükerrem Tural Voleybol Turnuvası başladı
- 09BATMAN’A DEVLET TİYATROSU KURULUYOR
- 10Milletvekili Ramanlı, "Bu mesele çatışmayla çözülmez”
- 11''BATMAN EN AZ BORÇLU OLAN BELEDİYELERDEN BİRİ''
- 12KADINLAR ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ
- 13OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 14İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 159 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI




Henüz Yorum yok