BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve beraberindeki heyet, Almanya’da yaşayan Êzidî temsilcileriyle bir araya gelerek diaspora ile bölge arasındaki bağları güçlendirmeye yönelik önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.
Görüşmede, yurtdışındaki Êzidîlerin kültürlerini yaşatma çabaları, bölgeyle bağlarını sürdürme isteği ve memleketlerine dair beklentileri ele alındı.
Ziyareti değerlendiren Metin Banlı, Almanya başta olmak üzere farklı ülkelerde yaşayan Êzidîlerin gurbette olmalarına rağmen doğdukları topraklarla ilişkilerini koparmadıklarını söyledi. Êzidî hemşerilerin köylerinin gelişimine katkı sunma konusunda büyük çaba gösterdiklerini belirtti.
NASIROĞLU “MAZLUM ÊZİDÎLERİN YANINDAYIZ”
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Cumhurbaşkanının her zaman mazlumların yanında olduğunu vurgulayarak, Êzidî vatandaşların sorunlarının çözümü için destek vereceklerini ifade etti. Almanya’daki buluşmada dile getirilen taleplere çözüm üretme konusunda milletvekillerinin kararlı olduğu aktarıldı.
BANLI’DAN BEŞİRİ’DEKİ SORUNLARA ÖNCELİK ÇAĞRISI
Banlı, ziyaretin yalnız Almanya ile sınırlı kalmaması gerektiğini söyleyerek, Beşiri’ye bağlı Êzidî köylerinde altyapı başta olmak üzere çözüm bekleyen sorunlara öncelik verilmesi çağrısında bulundu. Bu adımın aidiyet duygusunu güçlendireceğini ve devletin sahiplenme iradesini göstereceğini ifade etti.
BANLI “KARDEŞLİK BAĞI SÜRMELİ”
Êzidîlerle kadim bir dostluk bağı bulunduğunu dile getiren Banlı, hem diasporadaki hem de bölgedeki Êzidî vatandaşların devlete bağlılıklarıyla bilindiğini ve kardeşlikten yana tavır sergilediklerini söyledi. Almanya’daki temasların diaspora ile bölge arasındaki iletişimi güçlendirmek açısından önemli bir adım olduğu belirtildi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA ZİNCİRLEME KAZA
- 023.810 SOSYAL KONUT KURASI BUGÜN ÇEKİLECEK
- 03BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 04BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 05472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 0619 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 07VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 08300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 09KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 10“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”
- 11BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 12“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 13Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 14Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 15Aranan 23 şahıs yakalandı




Henüz Yorum yok