“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, Tüpraş Batman Rafinerisi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla, toplu iş sözleşmesi sürecindeki düşük ücret teklifine sert tepki gösterdi.
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, teklifin çalışanları ciddiye almayan bir anlayışın ürünü olduğunu söyledi.

Sendika, sabah işe 2 saat geç gitme eyleminin 4. gününde olduklarını hatırlatarak, bu sürecin sadece bir maaş pazarlığı değil; emeğe, alın terine ve adalete saygı mücadelesi olduğunu vurguladı. Tüpraş’ın milyarlarca lira kazanç sağladığını belirten Başkan Akkuş, bu başarının arkasında ağır ve tehlikeli koşullarda çalışan binlerce işçinin emeği olduğunu söyledi. “Yangın riski, patlama tehlikesi ve kimyasal maddelere rağmen çalışanlar bu ülkenin enerji damarlarını ayakta tutuyor” dedi.
“GERÇEKÇİ VE ONURLU TEKLİF BEKLİYORUZ”
İşverenin sunduğu teklifin kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Akkuş, talepler karşılanana kadar eylemlerin süreceğini ve gerekiyorsa yeni adımlar atılacağını belirtti. Tüpraş yönetimine çağrıda bulunarak “Çalışanınıza hak ettiğini verin” dedi. Açıklamanın sonunda, mücadelelerinin yalnızca Tüpraş işçisinin değil, emeğin ve adaletin mücadelesi olduğunu vurgulayan Akkuş, “Sonuna kadar direneceğiz” mesajını verdi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01STK’LAR İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ
- 02MELE MUSTAFA BARZANİ, BATMAN’DA ANILDI
- 03VALİ CANALP, ÇALIŞAN GAZETECİLERİ AĞIRLADI
- 04RAMAZAN SOFRASINDA ASKON BULUŞMASI
- 05VALİ CANALP, GERCÜŞ’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 06BATMAN'DAN BÖLGESEL GERİLİME TEPKİ
- 07BATMAN’DA TİYATROYA YENİ SOLUK
- 08KADINLAR 8 MART ÖNCESİ COŞKUYLA BULUŞTU
- 09OSB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 10BELEDİYEDEN GECE TEMİZLİĞİ ATAĞI
- 11BATMAN’DA 33 FİRARİ YAKALANDI
- 12“HER DOĞRU ÇAĞRI HAYAT KURTARIR”
- 13ÇELİK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 14MAÇ BİLETİ 1 TL!
- 15ŞEHADET AYI SERGİSİNE ANLAMLI ZİYARET




Henüz Yorum yok