PAMUKÇU,SİGARA İÇENE DE İÇMEYENE DE ZARAR VERİR
PAMUKÇU, SİGARA İÇENE DE İÇMEYENE DE ZARAR VERİR
PAMUKÇU, SİGARA SADECE İÇENE DEĞİL, ÇEVRESİNE DE ZARAR VERMEKTEDİR
İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu ‘Sigarayı Bırakma Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Pamukçu, “Toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak amacıyla her yıl “Sigarayı Bırakma Günü” kutlanmaktadır.
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünleri, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Tütün kullanımı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından, dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak tanımlanmaktadır. Tütün kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı, sağlık zararları ve yaşam kayıplarından ibaret değildir. Tütün ürünü kullanan bireyin ailesi ve çevresindeki bireyler de tütün dumanına maruziyet sebebiyle sağlık zararları ve yaşam kayıpları yaşamaktadır. Diğer taraftan tütün kullanımının, özellikle genç nüfusta diğer bağımlılık yapıcı maddelere geçiş açısından da büyük tehlikeleri beraberinde getirdiği bilinmelidir. Tütünle mücadelede sağlanan başarı ile kanserler başta olmak üzere pek çok kronik hastalık, bunlara bağlı sağlık ve yaşam kayıpları önlendiği gibi tedavi masrafları, iş gücü kayıpları gibi ekonomik kazançlar da sağlanmaktadır. Tütünle mücadele alanında ülkemizde yürütülen çalışmalar, çocuk ve gençler başta olmak üzere toplum sağlığını korumak ve pasif etkilenimi önlemek amacıyla ikamete mahsus konutlar hariç kamuya açık tüm kapalı alanlarda, tütün ürünü kullanımını yasaklayan mevzuat düzenlemesi ile bu mücadelede çok önemli gelişmeler kaydederek, uluslararası arenada da büyük başarılar elde etti.
Dumansız hava sahası ve sağlığınız için ilimizde ücretsiz olarak Bölge Devlet Hastanesinde entegre hizmet vermekte olan KETEM, 19 Mayıs Mahallesi Sağlıklı Hayat Merkezi ve Hürriyet Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniklerine bekliyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 02BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 03Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 04HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 05"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 06KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 07İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 08ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 09EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 10ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 11Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki
- 12BATMAN’DA KAYIPLAR İÇİN ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR
- 13ZORLU KIŞA RAĞMEN KÖYLERDE AŞILAMA SEFERBERLİĞİ
- 14Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 15Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı




Henüz Yorum yok