Batman Valiliğinden ‘Kirli Hava’ açıklaması
Kentin hava kirliliğiyle ilgili şikâyetler üzerine Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, yapılacak çalışmalar sonucunda hava gaz salınımı limit değerlerinin üzerinde tespit edilmesi durumunda kusurlu bulunan kuruluş ve tesis hakkında idari para cezasının uygulanacağı bildirildi.
Yapılan açıklamada, Batman’da özelikle bazı mahallelerin maruz kaldığı koku ve hava kirliliği ile ilgili vatandaşların şikâyetleri dikkate alınarak, sorunun tespiti ve çözümü için gerekli çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Öncelikle salınan gaz kokusunu ve hava kirliliğini tespit etmek için Valiliğimizce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli temaslar kurularak, Mobil Hava Kalitesi Ölçüm aracı ilimize tesisi sağlanmıştır. Mobil istasyonu, kentin koku şikâyetlerinin yoğun yaşandığı bölgede konuşlandırılmıştır. Belli aralıklarla yapılan ölçümler sonucunda bölgedeki koku kaynağı ve hava kalitesi ile ilgili değerlendirme yapılacaktır. Mobil Hava Kalitesi Ölçüm Aracındaki cihazlar ile salınan kimyasal gazların parametrelerinin ölçümü yapılacaktır. Yapılan ölçümler sonucunda hava gaz salınımı limit değerlerinin üzerinde tespit edilmesi durumunda, kusurlu bulunan kuruluş ve tesisler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununa göre idari para cezası uygulanacak ve gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SALDİRİYA İLİŞKİN RESMİ AÇIKLAMA
- 02MEZARLIKTA KANLI PUSU 3 ÖLÜ
- 03BATMAN, GPS SİSTEMİYLE İLAÇLANIYOR
- 04BEŞİRİ'DE 100 DÖMÜMLÜK ANIZ YANGINI
- 05ODUNCU’DAN TOPLUMSAL BARIŞ ÇAĞRISI
- 06FİLENİN SULTANLARI'NA TEBRİK MESAJI
- 07SELFİE UĞRUNA CANINDAN OLUYORDU
- 08TRAFO PATLADI, İŞLER AKSADI
- 09YENİ YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 10BATKI AİLESİ, FERDİ KURT'UN SEÇİM EKİBİNE KATILDI
- 11MTV'NİN İKİNCİ TAKSİTİ İÇİN HATIRLATMA
- 12BİRLİK VE DİYALOG İÇİN ÇALIŞIYORUZ
- 13ÜRETİCİLERE 450 BİN SEBZE FİDESİ DESTEĞİ
- 14KURALLARA UYMAYAN İŞLETMELERE 130 BİN TL CEZA
- 15FERDİ KURT'TAN YENİ MECLİS ÜYESİ ADAYI




Henüz Yorum yok