“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
Aksa Tufanı’nın başladığı günden bu yana Filistin meselesinde siyasi iktidarın samimi davranmadığını dile getirdiklerini belirten Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat “Bu iddiamız Sumud Barış Filosuyla birlikte tamamen ortaya çıkmıştır” dedi.
Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat “Gemilerin limanlarımızdan kalkmasına izin vermeyen, Filoyu uğurlamayan, tehlikelerle dolu bu yolculukta sessiz kalan siyasi iktidar; İsrail bu barış konvoyuna saldırırken de hiçbir tepki göstermemiştir. Bugün ise İsrail’den sınır dışı edilen barış elçilerini uçakta güllerle karşılıyorlar. Böyle bir hamaset dünyada görülmemiştir. Hem ABD’nin, hem İsrail’in hem de Gazze’nin dostu olunamaz. Böyle omurgasız bir siyaset anlayışı tutmaz” dedi.
İsrail askerleri tarafından alıkonulan aktivistlerin arasında Türkiye’den üç milletvekili bulunduğunu hatırlatan İl Başkanı Fırat “Buna rağmen iktidar bu konuda hiçbir diplomatik çaba göstermemektedir” ifadelerini kullandı.
Sumud filosunda yer alan bir aktivistin, İsrail limanında Türk menşeli gemiler gördüğünü söylemesinin dikkat çekici olduğunu belirten İl Başkanı Fırat, bu durumun Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin devam ettiğini ortaya koyduğunu belirterek “İsrail’e en büyük desteği veren Boeing firmasından milyarlarca dolarlık uçak satın alıyorsunuz, Azerbaycan petrolünü borularla İsrail’e taşıyorsunuz, sonra da ‘Biz Gazze’den yanayız’ diyorsunuz. Buna artık kimse inanmıyor. Mızrak çuvala sığmıyor; herkes her şeyi görüyor ve biliyor” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01FATMA ŞAHİN’DEN AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET
- 02PARK AYDINLATMA SİSTEMLERİ GENEL BAKIMDAN GEÇİYOR
- 0335 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 04TEMİZLİK KAMPANYASI 3 MAHALLEDE DEVAM ETTİ
- 05Beşiri’de 14 Engelliye Akülü Sandalye Desteği
- 06CANSUYU DERNEĞİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ 400 AİLEYE YARDIM
- 07HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ DUALARLA AÇILDI
- 08NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU
- 09Gazeteciler Derneği’nde Hatice Türkan dönemi başladı
- 10KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODASINDA YENİ DÖNEM
- 11BATMAN'A 301 MİLYON TL'LİK YATIRIM DESTEĞİ
- 12Esnafa ramazan çağrısı
- 13Murat Soner ile “Dizimde Oynar Mısın?” 17 Şubat’ta Batman’da Seyirciyle Buluşuyor!
- 14BOĞAZİÇİ TEKNOPARK’TAN BATMAN’DA İLK DEMO DAY
- 15EKREMOĞLU, ''ESNAFA YÜZ MİLYONLARCA KREDİ VERDİK''




Henüz Yorum yok