Kırtasiye sektörü destek bekliyor
İş yapamadıkları için zor günler geçiren kırtasiye esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, kırtasiye sektöründeki esnafların taleplerinin yerine getirilerek desteklenmeleri gerektiğini belirtti.
Pandemiden etkilenen iş yerlerine yönelik ziyaretlerini sürdüren HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz, son ziyaretlerini kırtasiye esnafına yaptı.
İl merkezindeki kırtasiyecileri ziyaret eden Durmaz, iş yeri sahipleri ve çalışanlarla bir araya gelerek yaşadıkları sorun ve sıkıntıları kendilerinden dinledi.
Yerel esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi için atılan adımların yetersiz olduğuna dikkat çeken Durmaz, kırtasiye esnafının çek ve kira ödemeleri konusunda yetkililerden daha kapsayıcı adımlar atılması yönünde taleplerinin olduğunu söyledi.
“Kırtasiye esnafı çok zor durumda”
Pandemi sürecinden en çok etkilenen iş yerlerinin başında kırtasiye esnafının geldiğini belirten Durmaz, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, birçok sektörü zor durumda bıraktığı gibi kırtasiye esnafını da çok zor durumda bıraktı. Pandemi sürecinden en fazla etkilenen işyerlerinin başında, kırtasiye esnafı geliyor. Kırtasiye esnafı çok zor günler geçiriyor. Aylardır okullar kapalı, esnaflar bir ümitle okulların açılmasını bekliyorlardı. Ancak pandeminin seyrini düşürmemesi neticesinde okullar açılmadı. Okullar açılmadığı için iş yapamayan kırtasiye esnafı, kira ve çek ödemelerini yapmakta zorlanıyor.” ifadelerini kullandı.
“Kırtasiye esnafına sahip çıkılmalı ve seslerine kulak verilmeli”
Pandemi sürecinde esnafları yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Durmaz, “Zor günler geçiren esnafı yalnız bırakmadık. Sorun ve sıkıntıların dinlemek için onları heyetimizle birlikte ziyaret ettik. Bugün de kırtasiye esnafına misafir olduk, onları ziyaret ettik. Kırtasiye esnafının mağduriyeti söz konusudur. Kimi kırtasiye esnafı iflasın eşiğine gelmiş. Yıllardır Batmanımıza hizmet eden kırtasiye esnafına sahip çıkılmalı ve seslerine kulak verilip talepleri yerine getirilmelidir.” şeklinde konuştu.
“İlimizin ekonomisinin büyümesi için yerel esnaf desteklenmeli”
Yerelde esnafların desteklenmesinin önemine vurgu yapan Durmaz, “Yerel esnaf, ne kadar desteklenirse, ilimizin yerel anlamda ekonomisi büyür. Dolaysıyla, ilimizin ekonomisinin büyümesi için yerel esnafın desteklenmesi gerekir. Hep birlikte yerel esnafı desteklememiz gerekir. Mağduriyet yaşayan, sıkıntı çeken, iş yapamayan, kirasını ve çeklerini ödeyemeyen esnafa yetkililer destek vermelidir. Kırtasiye esnafı bu konuda adımların atılmasın beklemektedir.” dedi
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DİYARBAKIR-BATMAN YOLUNDA HEDEF 2026 SONU
- 02DEV PARKTA İLK ETAP YÜZDE 58 TAMAMLANDI
- 03KLİMALI DURAKLAR HİZMETE HAZIRLANIYOR
- 04122 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 05KARATAŞ “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜÇLENEREK DEVAM ETMELİ”
- 06“DOĞRU HABERCİLİK DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”
- 07“İLKELİ HABERCİLİK TOPLUMUN GÜVENCESİDİR”
- 08O BULVAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR
- 09ANALİG ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN ZİRVEDE
- 10PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 11BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 12HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 13“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 1429 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 15BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok