MİLLETVEKİLİ BAŞARAN'DAN ÖNERGE
BATMAN’DAKİ CEZAEVLERİ İÇİN ARAŞTIRMA İSTEDİ
HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman ve Beşiri ilçesindeki cezaevlerindeki uygulamaların araştırılması için Meclis’e araştırma önergesi sundu.
“HAK İHLALLERİ YAŞANIYOR”
Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, TBMM’ye Batman ve Beşiri’de cezaevlerindeki iddialarla ilgili araştırma önergesi sundu. Başaran’ın önergesi şöyle; “Batman Barosu Avukat Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi, Beşiri'de bulunan Batman T ve M Tipi cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dair 6 aylık süreci kapsayan rapor hazırlamıştır. Hazırlanan raporda cezaevlerindeki tutuklularla yaptıkları görüşmeler sonucu iletişim ve sağlık gibi temel haklarda birçok ihlalle maruz kaldıkları ortaya çıkmıştır.
Tutuklular, çıplak arama ve kötü muameleye maruz bırakıldıklarını, spor, kültür ve sanatsal faaliyetlerinin engellendiğini görüşme yapan avukatlara aktarmıştır. Yine tutuklular tarafından kendilerine iletilen şikayetler arasında çıplak arama dayatmasının da olduğu bildirilmiştir. Şikayetlerde ayrıca idari personeller tarafından dilekçelerinin alınmadığı, tutukluların yasal hak olan dilekçe ve haberleşme haklarını kullanamadıkları yönündedir. Pandemi süreci nedeniyle aileler tarafından kargoyla gönderilen kıyafetler cezaevi yönetimi tarafından 2-3 gün bekletildikten sonra mahkumlara verilmektedir.
Yine basına yansıyan haberlere göre Beşiri Kampüs Cezaevi’nde tutulan Vedat D. ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde ‘keyfi’ uygulamalar ve fiziki saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapmıştır. Cezaevlerinde beslenen keyfi ayrımcı uygulamaların kaynağının tespit edilmesi ve önlenmesi amacıyla bir araştırma ve sorunların çözülmesi üzerine düzenlemeler yapılması şarttır.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BÖLGENİN TİCARET MERKEZİ HALİNE GELDİ
- 02BAKAN BAYRAKTAR’A BATMAN İÇİN STRATEJİK ZİYARET
- 03YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI ŞEKİLLENİYOR
- 04GENÇLER İÇİN FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
- 05TARIM VE İÇME SUYUNDA BÜYÜK HAMLE
- 0615 YIL ÜZERİ CEZALI 2 FİRARİ YAKALANDI
- 07MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 08 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 09EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 10Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 11Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 12Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 13Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 14BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 15BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR




Henüz Yorum yok