“Sağlık çalışanlarına gerekli değer verilmeli”
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş yazılı basın açıklaması yaparak, Batman Bölge Devlet Hastanesinde görevi başında bulunan 5 hemşire ile güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğraması olayını kınadı.
Hastanelerin birer şifa yuvası olduğuna işaret eden Güneş, “Sağlık personellerinin her biri de şifa dağıtıcısı. Şehrimizde şimdiye kadar sağlık personeline yönelik şiddet olayları çok az görülmüştür. Lakin son bir hafta içinde sağlık personellerini ve duyarlı halk kitlesini hem şaşırtıp hem fazlası ile üzecek iki haber ile karşılaştık.” dedi.
Sağlık çalışanlarına yönelik saldırının bir daha tekrarlanmaması gerektiğini belirten Güneş, “26.07.2019 tarihinde saat 13.45 sıralarında Bölge Hastanesi Ortopedi Kliniğinde görevi başında bulunan 5 hemşire, hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. İkinci bir şiddet olayı da 28.07.2019 tarihinde yaşandı. Acil ve yataklı servisler önünde görevi başında bulunan güvenlik görevlisi hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. Kendi canı pahasına, hastalarının hayatını kurtarmaya çalışan sağlık personeline yönelik saldırılar kabul edilemez. Bu tür davranışları kınıyoruz. Şehrimizde bu tür olayların bir daha tekrarlanmamasını, sağlık çalışanlarına gerekli değerin verilmesini diliyoruz.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok