“Yerel medya demokrasinin can suyudur”
“Yerel medya demokrasinin can suyudur”
Batman Basın Konseyi 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, sansürün kaldırılmasını kutlarken tasarruf tedbirleri ile sansürün yeni bir şekliyle karşı karşıya kalındığına dikkat çekildi.
Batman Basın Konseyi Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada “24 Temmuz’u artık bayram olarak kutlamaktan uzaklaştık. Basına uygulanan tasarruf tedbirleriyle yerel gazeteler hızla kapanmaya gidiyor. Yerel medya demokrasinin can suyudur, yerel medya yaşatılmalıdır” denildi.
“SANSÜRÜN YENİ BİR ŞEKLİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
24 Temmuz 1908'de Anayasanın yeniden yürürlüğe girmesinden sonra çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, çıkarıldığı bir gün olması dolayısıyla ‘Basın Bayramı’ olarak kabul edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada şöyle denildi:
“24 Temmuz sansürün kaldırıldığı gün olduğu için basın bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Fakat tasarruf tedbirleri kapsamında yerel gazetelerin kendini besleyememesi nedeniyle birçok meslektaşımız gazetelerini kapatmak zorunda kaldı. Birçok gazete de kapanma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Günümüz şartlarında bu durum sansürden farksız bir hal almıştır.”
“GAZETELER HIZLA KAPANMAYA GİDİYOR”
Açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi: "Dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen meslek grubu basın oldu. Yerel medya kuruluşları var olma ve yaşam mücadelesi vermektedir. Sağlıklı bir medyaya ulaşmak için ekonomik bağımsızlık kaçınılmazdır. Yerel medya, demokrasinin can suyudur. Yapılan düzenlemeler, yayınlanan genelgeler ile yaygın basının can damarı olan yerel basın ayakta kalmakta güçlük çekiyor. Basına uygulanan tasarruf tedbirleriyle yerel gazeteler hızla kapanmaya gidiyor. Uygulamaya konan tasarruf tedbirler tekrar gözden geçirilmelidir ve yerel medyaya daha fazla destek sunulmalıdır. Maalesef bugün gazetelerin kapandığı, gazete emekçilerinin işsiz kaldığı bir günde, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlamaya değil, kutlayamamaya devam ediyoruz.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DİYARBAKIR-BATMAN YOLUNDA HEDEF 2026 SONU
- 02DEV PARKTA İLK ETAP YÜZDE 58 TAMAMLANDI
- 03KLİMALI DURAKLAR HİZMETE HAZIRLANIYOR
- 04122 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 05KARATAŞ “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜÇLENEREK DEVAM ETMELİ”
- 06“DOĞRU HABERCİLİK DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”
- 07“İLKELİ HABERCİLİK TOPLUMUN GÜVENCESİDİR”
- 08O BULVAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR
- 09ANALİG ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN ZİRVEDE
- 10PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 11BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 12HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 13“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 1429 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 15BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok