EGM’den KADES uygulaması
EGM’den KADES uygulaması
KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.
Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.


Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN MODELİ GENÇLERLE BULUŞTU
- 02BAĞLARDA YEŞİL BUDAMA EĞİTİMİ
- 03MEHMET SIDDIK ÇİFTÇİ'YE YENİ GÖREV
- 04RUHSATSIZ KAÇAK DÜKKAN YIKILDI
- 05Engelli Aktif Yaşam Merkezi'nden Özel Bireylere Güçlü Destek
- 06ŞANSİ : "TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİ TARİHİ BİR ADIM"
- 07BELEDİYEDEN YOL ATAĞI
- 08HASANKEYF TÜNELİNDE KAZA : 12 YARALI
- 09ALTERNATİF BAĞLANTI YOLU ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 10SOKAK LAMBALARINA DENETİM AYARI
- 11PLATFORMDAN BARIŞ ÇAĞRISI
- 12BATMAN - DİYARBAKIR HATTINDA ZAM
- 13MEZARLIKLARDA TEMİZLİK VE BAKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 14HELKIS DAĞI’NDA ŞİFA HASADI
- 15İŞKUR'DAN GİRİŞİMCİYE 418 BİN TL DESTEK




Henüz Yorum yok