ŞİMŞEK "ÇOUKLAR ANADİLNDE EĞİTİM ALMALI"
‘Halklar anadilleriyle eğitim almalı’
Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek, ana dilde eğitime dikkat çekerek: “Bir ülkenin sosyal ve ekonomik olarak gelişme kaydedebilmesi için o ülke çocuklarının kendi dilleri ve kültürleri ile büyümelerinin önü açılmalı” diye konuştu.
Eğitim-Sen Batman Şubesi, seçimli dersler olarak alınan anadil derslerinin yetersiz olduğunu açıkladı. Şube Başkanı Nurettin Şimşek, yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Bir ülkenin sosyal ve ekonomik olarak gelişme kaydedebilmesi için o ülke çocuklarının kendi dilleri ve kültürleri ile büyümelerinin önü açılmalı ve yeni nesiller için bunlar kayıtsız şartsız sağlanmalıdır.
Anadilinde eğitim hakkının tüm yönleriyle serbest hale getirilip uygulamaya konulduğunda anlam kazanacak. Ülkemizde anadili Kürtçe, Arapça, Lazca, Ermenice, Hemşince, Çeçence, Süryanice.. vb. olan çocuklar kendi dillerinden koparılmaktadır. Bu durum tüm toplumu etkilemekle beraber en çok çocukları etkilemektedir. Bilimsel olarak da pedegojik ve formasyonel olarak da anadilin çocuklar için önemi açık ve nettir. Tüm bu belirleme ve gerçekler ortadayken aynı zamanda seçmeli dersler ile ilgili de bir süreç yürümektedir. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki haftada iki saat seçmeli ders bu topraklarda yaşayan halklara hakarettir. Olması gereken herkesin kendi ‘ana dilinde eğitim’ almasıdır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
- 02KOCALAR’DA 9,5 KİLOMETRELİK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 03MİLLETVEKİLİ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMİSYONLARINA ÜST SINIR GETİRİLSİN”
- 04KENTİN YEŞİL ALANLARI BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR
- 05HEM İL BİRİNCİSİ HEM TÜRKİYE 9’UNCUSU!
- 06BATMAN GÜÇLÜ AİLE YAPISINDA İLK 3'TE
- 07BATMAN-ŞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR
- 08GENÇ ASKON’DAN GARNİZON KOMUTANINA ZİYARET
- 09AK PARTİ İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN ZEYNEP ODUNCU’YA YANIT
- 10BATMAN’DA ÜRETİYOR, AMERİKA VE AVRUPA’YA İHRAÇ EDİYOR
- 11LEYLA KASIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
- 12BATMAN’IN TALEPLERİ BAKAN BAYRAKTAR’A İLETİLDİ
- 13DHMİ, BATMAN VERİLERİNİ PAYLAŞTI
- 14İRMİ’DE KADIN BULUŞMASI DÜZENLENDİ
- 153 BİN 60 KAÇAK BAĞLANTI ENGELLENDİ




Henüz Yorum yok