“35 Bin haneye yetecek elektrik üreteceğiz”
Batman Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi temel atma töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, “Bu tesis, toprağı, havayı ve suyu koruma kararlılığımızın en somut adımıdır. Yıllık bazda bu tesis 35.700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretecek” dedi.
GÜNDE 300 TON ATIK İŞLENECEK…
Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi temel atma törenine Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kurum temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Tesisin çevreci olmanın ötesinde ekonomik anlamda da büyük katkı sunacağını ifade eden Vali Canalp, “Tesisimiz tam kapasiteyle çalıştığında günde 300 ton atık işleyebilecek. Yıllık bazda baktığımızda bu tesis 35.700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretecek. Yani bu yatırımı sadece çevresel bir adım değil, aynı zamanda ekonomik bir dönüşüm olarak da değerlendirmek gerekir.”
“İLÇE VE KÖYLERİN TÜM ATIKLARI BURADA İŞLENECEK”
Sadece Batman merkezde değil, ilçelerde ve köylerde de vahşi depolamaya son verileceğini belirten Canalp, “Bugün burada belediye başkanlarımız da yer aldı. Özellikle Kozluk Belediyemiz bu konuda örnek bir adım attı, şirketimizle ön anlaşmayı yaptı. Diğer ilçe ve belde belediyelerimizle de aynı iş birliği kurulacak. Köylerden çıkan çöpler için ise İl Özel İdaresi devreye girecek. Tüm bu atıklar bu tesise getirilecek, burada ayrıştırılacak. Geri dönüşebilir malzemeler geri kazanılacak, organik atıklardan ise biyogaz üretilecek ve bu gazdan elektrik enerjisi sağlanacak. Devlet olarak biz, çevreyi kirleten vahşi depolamayı kaldırıp yerine doğaya saygılı, enerji üreten, atığı kaynağa çeviren bir sistem kuruyoruz. Bu, sorumluluk sahibi bir devletin yapması gereken örnek bir modeldir” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Zabıta Ekiplerinden Kaldırım ve Yol İşgallerine Müdahale
- 02Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi
- 03Batman Çayı’nda Acı Olay: Genç Hayatını Kaybetti
- 04TATİLCİLERE SAHTE REZERVASYON UYARISI
- 05BATMAN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
- 06Sinan Salim’e Genç ASKON’da Üst Düzey Sorumluluk
- 07Objektif Gazetesi`nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu`na Ziyaret
- 08Kardelen Mahallesi’nde Gençler Mahalle Buluşması
- 09Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı
- 10Batmanlı Oyuncu Ahmet Özdaş, "Sumud" Dizisinde Süleyman Karakteriyle Beğeni Topladı
- 11İHSAN TAŞ’TAN ÇEVRE DOSTU “YEŞİL SET” PROJESİ
- 12Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 13NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 14PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 15EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ




Henüz Yorum yok