EVİZ "İSTİHDAM ALANLARI ENGELLİLER İÇİN ÖNEMLİDİR"
İŞKUR Batman İl müdürü Eviz: İstihdam alanları engelliler için önemli alanlardan biridir.
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, engellilerin yaşamın her alanında aktif olmaları gerektiğini söyledi.
“3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, İŞKUR olarak engelli bireylerin çalışma hayatında daha etkin, başarılı ve uyumlu olmaları açısından engellilere yönelik hizmetlerinin artarak devam ettiğini söyledi.
2020-2021 yılı içerisinde 569 engellinin özel sektörde istihdam edildiğini aktaran Eviz, "180 kişi meslek edindirme kursu ile meslek sahibi olmuş, bin 875 engelli kardeşimizle bireysel görüşme yapılarak uygun kurs, proje ve programlara yönlendirilmiştir. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen 12 engellimizin projesi kabul edilerek bin 685 bin TL maddi destek sağlanmıştır.” dedi.
“Hibe desteği 17 Aralık’a kadar uzatıldı”
Eviz, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve iş yerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere başvuru süresi 17 Aralık tarihine kadar uzatıldığını söyledi.
Engellilerin her alanda var olmaları gerektiğini vurgulayan İl Müdürü Eviz, "Engelli kardeşlerimizin yaşamın her alanında aktif olmaları gerektiği inancındayız. İstihdam alanı da engellilerin var olması gereken önemli alanlardan biridir. Engelsiz istihdam için, İŞKUR olarak Engelli İş Koçlarımız ile sahada çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok