Eşi ölen çaresiz anne, yıkılma tehlikesi olan evlerinin onarılmasını istiyor
Batman merkez Çevrimova (Barısıl) köyünde ikamet eden Künemenç ailesi, yıkılma tehlikesi geçirmek üzere olduğu ve geçici olarak boşalttığı evi için yardım çağrısında bulundu.
Evlerinin tamamında oluşan derin çatlak ve dökülmelerden tedirgin olan ve bu nedenle evi boşaltmak zorunda kalan aile, evin onarılması için gerekli yerlere başvuru yapmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirtti.
Yıllar önce eşini kaybeden ve sadece bir akrabasından başka da kimsesi olmayan biri kız, 4 çocuk annesi Saliha Künemenç, çocuklarıyla birlikte evleri yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olmasından dolayı akrabası tarafından başka bir eve geçici olarak taşındı. Akrabasının bulduğu evde geçici olarak kalan çaresiz anne, evinin onarımı için kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.
Yıkılmak üzere olduğu evlerini geçici olarak terk etmek zorunda kaldığını ifade eden anne Saliha, kimsesinin olmadığını, çocuk ve 2 ayda bir aldığı dulluk maaşıyla ve komşularının destekleriyle geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Künemenç, 2 çocuğunun okul okula gittiğini diğer 2 çocuğunu imkânları olmadığı için okutamadığını belirtti. Korkusunun öldükten sonra çocuklarının sahipsiz ve evsiz kalması olduğunu ifade eden Künemenç, tek isteğinin evlerinin onarılması olduğunu söyledi.
Künemenç, “Çocuklarım küçüktür, işsizdirler. Evimiz yıkılmak üzeredir. Bir kişi geçici olarak bize bir ev verdi, şu anda orada oturuyoruz. Yarın öbür gün buradan da çıkarsak nereye gideceğiz? Çocuklarım dışarıda kalacak. Daha önce Beşiri ilçesinde yetkililere gittim, gelip evime baktılar da ama yardım yapmadılar. Kimse bizimle ilgilenmedi. İsteğim bize yardım etmeleri ve evimizin tamirinin yapılmasıdır.” dedi.
Evlerinin yıkılmak üzere olduğunu dile getiren Künemenç, “Perişan olduk. Hayırseverlerin yardımlarıyla geçimimizi sağlıyoruz. Eşimde vefat etti. Evimizin yapılması için yardım istiyorum. Kuru ekmek ve suya razıyım, yeter ki evimiz yapılsın. Bende ölürsem çocuklarım sahipsiz ve kimsesiz kalırlar. Ne yapacağımızı bilemez olduk. Sadece evimizin onarımı için yardım talebinde bulunuyorum.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok