BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI SONUÇLANDI
Batman Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir yaşama katkı sağlamak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Atığını Getir, Ödülünü Götür’ sloganıyla düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması kapsamında, vatandaşlar evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları geri dönüşüme kazandırmaya davet edildi.
Yarışmada en fazla atık yağ getiren katılımcılar ödülleri, Valimiz Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü/ Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Muzaffer Özkan tarafından verildi.
BİTKİSEL ATIK YAĞLAR TOPLANACAK, DOĞA KORUNACAK
Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, etkinliğin temel amacının özellikle evsel bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesinin önüne geçmek ve doğayı korumak olduğunu vurgulayarak “Bitkisel atıklar doğaya ve suya ciddi zarar vermektedir. Özellikle 1 litre atık yağın, 1 milyon litre içme suyunu kirletebildiği düşünüldüğünde bu yarışma, hem çevresel farkındalık oluşturmak hem de geri kazanım yoluyla ekonomiye katkı sağlamak açısından önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.
Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ilerleyen süreçte okullar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde benzer kampanyalar düzenleyerek çevresel farkındalığı artırmayı hedefliyor.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ OBJEKTİF'İ ZİYARET ETTİ
- 02AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI ARALIK AYINDA HİZMETE AÇILIYOR
- 03BATMAN’DA ‘HALKIN İRADESİ’ VURGUSU
- 04BATMAN’DAN ANKARA’YA BİRLİK ÇIKARMASI!
- 05KAPLAN, SEÇİM STARTINI VERDİ
- 06EĞİTİM VE YEREL YÖNETİM İŞ BİRLİĞİYLE OKULLARA ZİYARET
- 07BELEDİYE PERSONELİNE DİKSİYON VE ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMİ
- 08VALİ CANALP, KIZILAY HEYETİNİ KABUL ETTİ
- 09BATİŞ’ten Türkiye–Dubai İş Birliği Forumu: Yeni Ticari Köprüler Kuruluyor
- 10KÜLTÜRÜN KALBİ BATMAN’DA ATTI
- 11BAYAMB-DER BAŞKANLIĞINA ERCAN EKİNCİ SEÇİLDİ
- 12MY Grup CraftConsept Yalova’da Hizmete Açıldı
- 13TPAO PETROLSPOR, DİYETİSYEN SİPAHİOĞLU İLE ANLAŞTI
- 14ASLAN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 15MİLLETVEKİLİ ODUNCU’DAN KAYYIM MESAJI




Henüz Yorum yok