Demokrasi Platformu: “Irkçılık bir insanlık suçudur”
Batman Demokrasi Platformu Afyon, Ankara ve Konya’da Kürt işçilere yapılan saldırıyı kınadı.
Platform adına açıklamayı okuyan Dönem Sözcüsü Deniz Topkan saldırıların son bulması gerektiğini söyledi. Topkan açıklamasında şunları söyledi: “Afyon'da Kürt işçilere yapılan ırkçı saldırıda 7 işçi yaralandı. Ankara'da Kürt aile saldırıya uğradı, 4 kişi yaralandı. Konya'da Kürt aile saldırıya uğradı, saldırıda 43 yaşındaki Hakim DAL isimli vatandaş yaşamını yitirdi. Mevsimlik işçiler hemen hemen her yıl ırkçı saldırılara uğramaktadırlar.
Mevsimlik işçi olarak memleketlerinden farklı illerde çalışmaya giden emekçi vatandaşların her yıl ırkçı saldırılara uğruyor olması, saldırıların sistematik ve ırkçı saiklerle yapıldığını göstermektedir. Irkçı saldırıların cezasız bırakılması yeni saldırılara davetiye çıkarmakta, ırkçı saldırıların faillerini cesaretlendirmektedir. “Irkçılık, hastalıktır” genel kanı ve söylemin aksine "ırkçılığın bir tercih olduğunu” ve ırkçı saldırıların faillerinin bile isteyerek işledikleri ırkçı suçlarının cezalarını çekmeleri gerektiğini, ırkçılığın hastalık kabul edilmesi söyleminin ancak cezasızlığa hizmet ettiğini belirtmekte fayda görüyoruz.
Batman Demokrasi Platformu; yaşamını yitiren Hakim Dal’a Allah’tan rahmet diyor, ailesine başsağlığı diliyor, yaralı işçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor, acil şifalar diliyoruz. Irkçı saldırıları ve saldırılara zemin hazırlayan zihniyeti kınadığımızı, ırkçı saldırıların bir an önce son bulması gerektiğini, ırkçı saldırı failleri hakkında etkin ve tarafsız soruşturma başlatılmasını talep ediyor, Irkçı saldırılarda cezasızlık politikasının terk edilmesi gerektiğini belirtiyoruz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BESO Başkanı Çiftçi: “Batman’ı E-Ticaret Üssü Yapmaya Kararlıyız”
- 02ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
- 03TUAY-DER’den cezaevlerindeki kadınlara dikkat çekme eylemi
- 04BATMAN’DA SİLAH KAÇAKÇILIĞINA AĞIR DARBE
- 05MİLLETVEKİLİ RAMANLI KOZLUK’TA HALKLA BULUŞTU
- 06SU TANKERİNDE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
- 07“KADIN VARSA GÜÇ VAR”
- 08TÜPRAŞ’TA “NORM KADRO” TEPKİSİ
- 09SASON’DA YAĞIŞ SONRASI YOL TEMİZLİĞİ TAMAMLANDI
- 10BATMAN’DA FETÖ OPERASYONU: 1 GÖZALTI
- 11YENİ KATI ATIK İSTASYONU HİZMETE GİRDİ
- 12BESO’DAN ASRİAD’A ZİYARET
- 13ÇELİK, “YA BU MESELEYİ ÇÖZERİZ, YA DA BU MESELE BİZİ ÇÖZER”
- 14VALİ CANALP “BATMAN 12 GÜN BOYUNCA LEZZET MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ”
- 15PETROL-İŞ’TEN SİLAHLANMAYA KARŞI ACİL TEDBİR ÇAĞRISI




Henüz Yorum yok