KAHVECİLER ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR
Kahveci esnafını zor günler bekliyor.
Kahveci esnafının zor bir dönemden geçtiğini ifade eden, Batman Kahveciler Odası Başkanı Mülazım Temel, Batman’da 500’ü aşkın kahve, kıraathane ve çay ocağının bulunduğuna dikkat çekti ve ekledi: “Sağlık bizim için de önemli. Kapalı olacağımız süreçte işçi, elektrik ve kira gibi yardım yapılmasını bekliyoruz.”
TEMEL, "KAHVECİ ESNAFI DESTEKLENMELİ”
500’ü aşkın Kahve, Kıraathane ve çay ocağının bulunduğu Batman’da, korona virüs tedbirleri kapsamında yasaklar da start aldı.
Ynei genelge ile birlikte kahveciler saat : 20:00'de kepenkleri indirmek zorunda kalıyor.
Kahveci esnafının kapalı olduğu sürece faizsiz kredi başta olmak üzere bazı konularda destek beklediğini belirten Batman Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Mülazım Temel, şunları kaydetti: “Korona virüs salgının ilk aylarında kahveciler esnafı uzun süre kepenk indirmişti. Yeni yasaklarla yeniden mekanlarımızı kapattık. Elbette sağlık hepimiz için çok önemli. Genelgeye biz de uyacağız fakat bu süreçte kahveci esnafa faiz kredi desteği başta olmak üzere kira, işçi ve elektrik yardımı gibi bazı konularda destek bekliyoruz. Çünkü bu süreç en fazla üyelerimizi etkiyecek gibi.” dedi.
Nur Çay Evi işletme sahibi Seyfettin Göner şunları söyledi. " Pandemi sürecinin başlamsıyla en fazla etkilenen sektörlerin başında geldik. Kötü olan kahveci esnafının durumu, yeni yayımlanan genelge ile birlikte daha kötü bir sürece girdi. Kahveci esnafının ayakta kalması, giderlerini karşılaması oldukça zor. Yetkililerin kahveci esnafının bu sıkıntılarını göz önünde bulundurarak, destek olmarını bekliyoruz."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01VALİ CANALP, VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ
- 02FEN İŞLERİ EKİPLERİNDEN YOĞUN SAHA ÇALIŞMASI
- 0312 PERSONELLE MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ
- 04Tiryaki, "Batman işsizlikte ilk sıralarda”
- 05ARAÇ KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ
- 06“BU BİR TASARRUF DEĞİL, EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR”
- 07BERLİN’DE BARIŞ VE GERİ DÖNÜŞ ZİRVESİ
- 08BELEDİYEDEN EVLENECEK ÇİFTLERE ÇEYİZ DESTEĞİ
- 092 BİN 250 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
- 10HASANKEYF’TE İŞYERLERİNİN TAPULARI SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ
- 11GENÇ MÜSİAD’TAN GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ
- 12Batman'ın Yüzyıllık Sırrı: Ziyaret Taşları Mancınık Mermisi miydi?
- 13Oğuz ve keklik ailelerinin mutlu günü
- 14BATMAN’DA LEZZET ŞÖLENİ BAŞLADI
- 15SASON ÇİLEĞİNDE SON HASAT BAŞLADI




Henüz Yorum yok