"İluh Deresinde ıslah çalışmaları sürüyor"
Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İluh Deresi’nin ıslahına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek dere bölgesinde gerekli kamulaştırmaların ardından yeşil alan yapacaklarını söyledi.Batman'da 2 köy ve 12 mahalleden geçerek Batman Çayı’na akan ve daha önce bazı ölümlü vakaların yaşandığı İluh Deresi ve çevresinde yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
İluh Deresi'nde 2006 yılında yaşanan taşma sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Belediye Başkan Vekili Aksoy, söz konusu derede ıslah çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Aksoy, "İluh Deresi'ne DSİ, üç aşamalı bir çalışma yürüttü. Birinci bölümde dere ıslah çalışması yapıldı, ıslah çalışması devam ediyor. Diğer iki bölümün ihalesi yapıldı. İluh Deresi’nin sağında ve solunda, 50 ila 120 metre genişliğinde bir bant oluşturulacak. Bu bandı yeşil alan olarak düşünüyoruz. Burada bir takım alanlar kamulaştırılmış. Bir takım alanlarda da afet idaresi bir takım evler yapmış. DSİ’nin yaptığı kamulaştırmalar var. Belediyenin yaptığı kamulaştırmalar var. Mülkiyeti vatandaşlarımıza ait olan alanlar var. Buralarla ilgili sayılaşma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
Derenin ıslahıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla irtibata geçtiklerini aktaran Aksoy, gelecek hafta içerisinde bakanlıktan bir heyetin konuyla ilgili olarak kente geleceklerini söyledi.
"İluh Deresi'ni Batmanlıların hizmetine sunacağız"
Aksoy, "Bu alanlarda gerekli kamulaştırmalar yaparak, oralarda yaşayanları da mağdur etmeden konutlardan temizleyerek yeşil alana çevireceğiz. Dereye de Batman Çayı'ndan su pompalayarak etrafı yeşil, içinde sosyal park ve sosyal alanların bulunduğu bir alan haline getireceğiz. En kısa zamanda İluh Deresi'ni Batmanlıların hizmetine sunacağız." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU : "BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"
- 02KUTEVİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
- 03GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR
- 04RP'DEN ŞEHİR PLANLAMASINDA KAMU YARARI UYARISI
- 05SAADET PARTİSİ'NDEN HAYAT PAHALILIĞI TEPKİSİ
- 06ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI DEVAM EDİYOR
- 07EMİNE CEYLAN TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 08BATMAN VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
- 09KAYMAKAMDAN MORAL ZİYARETİ
- 10SALDİRİYA İLİŞKİN RESMİ AÇIKLAMA
- 11MEZARLIKTA KANLI PUSU 3 ÖLÜ
- 12BATMAN, GPS SİSTEMİYLE İLAÇLANIYOR
- 13BEŞİRİ'DE 100 DÖMÜMLÜK ANIZ YANGINI
- 14ODUNCU’DAN TOPLUMSAL BARIŞ ÇAĞRISI
- 15FİLENİN SULTANLARI'NA TEBRİK MESAJI




Henüz Yorum yok