Hasankeyf’te 7 tarihi eser taşınacak
Hasankeyf’te 7 tarihi eser taşınacak
Batman’ın Hasankeyf ilçesinde tarihi eserlerin taşınmasına ilişkin çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. Çalışmaların yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, ilçede 7 tarihi yapı daha yeni yerleşim bölgesine taşınacak.
Batman’ın Hasankeyf ilçesinde tarihi eserlerin taşınmasına ilişkin çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. Çalışmaların yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, ilçede 7 tarihi yapı daha yeni yerleşim bölgesine taşınacak.
Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf’te tarihi yapıların taşınmasına yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede, yakın zamanda taşınması planlanan Artuklu Hamamı için yol çalışması yapılıyor. Tarihi kalenin koruma altına alınması için ise Dicle Nehri kenarından kale penceresine kadar dolgu çalışması yapılıyor. İlçede, taşınmasına karar verilen 7 tarihi yapı ile ilgili çalışmaların yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.
7 TARİHİ YAPI TAŞINACAK
İlçedeki çalışmaları yakından takip eden Aktivist Ömer Güzel, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, “Kalenin güçlendirilmesi için barajdan etkilenmeyecek bir şekilde yükseltip üst tarafa kadar hemen hemen küçük sarayın penceresine kadar dolgu ile yükseltilecek. Onunla ilgili şuan da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Hasankeyf’teki bütün çalışmaların 2018 yılının sonuna kadar tamamlanması için yoğun çaba gösteriliyor. Artuklu Hamamı önümüzdeki 1-2 ay içerisinde Zeynel Bey Türbesi’nin taşındığı gibi taşınacak. İmam Abdullah Türbesi ve Kale Kapısı önümüzdeki 2 ay içerisinde çalışmalar bittikten sonra tanışacaklar. Diğer eserlerin taşınması ile ilgili de Dicle Nehri’nin diğer tarafında yeni bir köprü yapılıyor. Güçlü bir köprü yapılıyor. Çünkü onun üzerinden El Rızık Camisi minaresi, Sultan Süleyman Camisi minaresi ve Mevlana Camisi geçirilecek” dedi.
Yeni yerleşim bölgesinde 700 konutun yapıldığını da anlatan Güzel, “Bu konutlar tamamlandıktan sonra da vatandaşlar oraya taşınacaklar. Bu taşınma da başladıktan sonra yeni bir Hasankeyf’te yeni bir hayata başlayacağız” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 02Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 03BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 04“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 05EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 06235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 07TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 08ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 09BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 10BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 11BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 13YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 14“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 15Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret




Henüz Yorum yok