SURİYELİ’DEN ÜCRETSİZ HİZMET
Çevre gönüllüsü Suriyeli Usame örnek davranışlarıyla insanların sevgisini kazanıyor.
Suriye’den yaklaşık 6 yıldır gelip Batman’da yaşayan 60 yaşındaki Usame Şafii yaptığı hizmetlerden dolayı vatandaşlardan takdir ve teşekkür alıyor.

Suriyeli Usame Şafii gün boyu gezdiği ve geçtiği yolları farklı bir şekilde izliyor. Herkes gibi kaldırımlardan ve yollardan gelişi güzel geçmiyor. Geçtiği tüm güzergahları pür dikkat inceliyor. Yollarda ve kaldırımlarda gördüğü sorun, eksiklik ve onarılması gereken yerleri takip ve tespit ediyor. Daha sonra kendi imkanları ve kendi alet ve takımlarıyla kaldırımlardaki ve yollardaki engel, arıza ve sorunları gideriyor. Tamir ve onarım için kendi teknik malzemeleri yetersiz geldiğinde başka hayır sever esnaflardan tamamlayarak yapıyor.

ÇEVRECİ VE ÖRNEK SURİYELİ
Objektif Gazetesine konuşan Usame Şafii şunları kaydetti. Suriye’den yaklaşık 6 yıl önce Türkiye’ye geldim. Bir dönem Diyarbakır’da yaşadım. Ditarbakır'da da Allah rızası için oradada yoldaki eziyetleri kaldırıyordum. Daha sonra Batman’a yerleştim. Buradaki insanları çok seviyorum, çok hayırseverdirler. Bizlere her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bir Suriye’li olarak buradaki insanlardan çok memnunum.”
İlerlemiş yaşına rağmen çalışmalarını akstmadan sürdüren Usame Şafii Objektif'e yaptığı çalışmalar hakkında şunları söyledi. Usame “ Ben Peygamberimizin sünnetini yerine getrmek için ve Allah’ın rızasına mazhar olmak için yoldaki eziyetleri gideriyorum.
Yollarda ve kaldırımlarda kırılmış , yerinden çıkmiş parkeleri , insanların geçiş yollarında bulununan engelleri, çıkıntıları, demir parçaları, çivileri, sarkan dalları engel ve insanlara eziyet olan tüm eziyetleri yok ediyorum. İnsanlara zarar verecek cam ve benzeri kesici parçalarıda toplayıp çöp kutularına atıyorum. Bu hizmetlerimi de hiç kimseden bir karşılık beklemeden yapıyorum . Yaptığım bu hayırlı işleri gören insanlar bana para ve yardım teklifinde bulunuyorlar ama ben kesinlikle kabul etmiyor ve almıyorum. Ben sadece insanlara faydalı olmak ve bizleri yaratan Allah-u Teala’nın rızasını kazanmak için yollardaki eziyetleri kaldırıyorum. Allah bana ömür verdikçe de bu hizmete ve insanlara faydalı olmaya devam edeceğim.” Dedi. (Faruk ÇİFTÇİ)





Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




1 Yorum
AKİF ....
22 Kasim 2023