“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”
Ekrem Canalp, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, gençlerin Türkiye’nin geleceğindeki rolüne dikkat çekerek, Batmanlı öğrencilerin ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarılardan gurur duyduklarını ifade etti.
Vali Canalp, mesajında 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin yeniden dirilişinin simgesi olduğunu belirterek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı istiklal meşalesi, milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun en şanlı vesikasıdır” ifadelerini kullandı.
19 Mayıs’ın gençlere armağan edilmesinin, Atatürk’ün gençliğe duyduğu güvenin en güçlü göstergesi olduğunu vurgulayan Canalp, gençlerin ülkenin yarınları ve güçlü Türkiye hedefinin en önemli teminatı olduğunu söyledi.
Batmanlı gençlerin eğitim, bilim ve teknoloji alanındaki başarılarına da değinen Vali Canalp, öğrencilerin TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi önemli organizasyonlarda dikkat çeken dereceler elde ettiğini belirtti. 54’üncü TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finallerinde 37 projeyle yer alan öğrencilerin toplam 19 derece kazandığını kaydeden Vali Canalp, TEKNOFEST’e katılan 9 projeden 4’ünün finale kaldığını ifade etti.
2025 yılında Ankara’da gerçekleştirilen TÜBİTAK Türkiye finallerinde Batmanlı öğrencilerin 1 birincilik, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük elde ettiğini aktaran Canalp, ayrıca ABD’de düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda gençlerin birincilik ödülü kazanmasının gurur verici olduğunu söyledi.
Gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmanın en büyük hedefleri olduğunu dile getiren Vali Canalp “Gençler koştukça Batman büyüyecek, gençler ürettikçe Türkiye güçlenecektir” dedi.
Mesajının sonunda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını belirten Vali Canalp, vatandaşların ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMANLILAR BOĞAZ TURUNDA BİR ARAYA GELDİ
- 02ASKF Başkanı Akyol’dan TFF’ye Lisans Ücreti Tepkisi
- 03İHTİYAÇLAR YERİNDE TESPİT EDİLİYOR
- 04DEMİRHAN “HER SEKTÖRDEN TEMSİLCİ ALIYORUZ”
- 05FERDİ KURT’A MİMAR, MÜHENDİS VE ŞEHİR PLANCILARINDAN DESTEK
- 06Kırmızı-beyazlı ekip, yeni sezonun ilk maçında deplasmanda sahaya çıkacak
- 07İHD Batman 749’uncu haftada kayıpların akıbetini sordu
- 08AVUKAT EMRAH YENİ VEFAT ETTİ
- 0925 DÖNÜMLÜK PARK HİZMETE AÇILDI
- 10GERCÜŞ'TE DEĞİŞİM RÜZGARI : İLÇENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
- 11ALİCAN BEĞDE, FERDİ KURT LİSTESİNDE MECLİS ADAYI
- 12BATMAN MODELİ GENÇLERLE BULUŞTU
- 13BAĞLARDA YEŞİL BUDAMA EĞİTİMİ
- 14MEHMET SIDDIK ÇİFTÇİ'YE YENİ GÖREV
- 15RUHSATSIZ KAÇAK DÜKKAN YIKILDI




Henüz Yorum yok