KAMU MALINA ZARAR VEREN ŞAHIS 1 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ
KAMU MALINA ZARAR VEREN ŞAHIS 1 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ
Batman kent merkezinde belediyeye ait açık hava reklam panolarına zarar veren bir şahıs hapis cezası ile cezalandırıldı.
Açık hava reklam niteliği taşıyan ve kentsel yaşamda kurum ve özel sektörlerin tanıtımında önemli bir konuma sahip; bilboard, digiboard ve raket gibi kamu malı niteliğindeki mala zarar verenler hakkında hukuki süreç başlatılıyor.
Batman Belediyesi, L.K. ismindeki şahıs hakkında reklam panolarını kırarak zarar vermesi üzerine hukuki süreç başlattı.
Batman 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne 19.10.2023 tarihinde açılan dava sonucunda hakim, Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince L.K. isimli şahsa Kamu Malına Zarar Vermesinden ötürü 1 yıl hapis cezası verdi.
Batman Belediyesi daha önce Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (BASKİ)’ne ait rögar kapağı çalan şahıs hakkında da hukuki süreç başlatarak, şahsın hapis cezası ile cezalandırılmasını sağlamıştı.
Belediye, cezai işlemin salt rögar kapağı ve reklam panoları ile sınırlı tutulmadığını, kamu hizmetinde kullanılan aydınlatma direklerinin, ışık sistemlerinin, ağaçların, parklarda bulunan kamelya, bank ve fıskiyelerin, refüj ve otobüs gibi tüm kamu malına zarar verenlere karşı haklı hukukî mücadelesini sürdüreceğini duyurdu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU : "BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"
- 02KUTEVİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
- 03GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR
- 04RP'DEN ŞEHİR PLANLAMASINDA KAMU YARARI UYARISI
- 05SAADET PARTİSİ'NDEN HAYAT PAHALILIĞI TEPKİSİ
- 06ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI DEVAM EDİYOR
- 07EMİNE CEYLAN TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 08BATMAN VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
- 09KAYMAKAMDAN MORAL ZİYARETİ
- 10SALDİRİYA İLİŞKİN RESMİ AÇIKLAMA
- 11MEZARLIKTA KANLI PUSU 3 ÖLÜ
- 12BATMAN, GPS SİSTEMİYLE İLAÇLANIYOR
- 13BEŞİRİ'DE 100 DÖMÜMLÜK ANIZ YANGINI
- 14ODUNCU’DAN TOPLUMSAL BARIŞ ÇAĞRISI
- 15FİLENİN SULTANLARI'NA TEBRİK MESAJI




Henüz Yorum yok