DEM PARTİ, KAHVE FESTİVALİ İÇİN ŞEFFAFLIK İSTEDİ
Batman Belediyesi’nin yalnızca dört gün süren “Kahve ve Çikolata Festivali” için 4 milyon 483 bin TL harcaması, kamu kaynaklarının kullanımına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.
Batman Belediyesi’nin yalnızca dört gün süren “Kahve ve Çikolata Festivali” için 4 milyon 483 bin TL harcaması, kamu kaynaklarının kullanımına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.
“Halkın iradesi gasp edildi, kaynaklar şeffaf değil”
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, harcamaların kamu yararına uygunluğunun, mali şeffaflığının ve halkın öncelikleriyle örtüşüp örtüşmediğinin araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi sundu. Festivalin yalnızca bir günlük maliyetinin 1 milyon 120 bin TL’yi aştığını vurgulayan DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, bu denli yüksek bir bütçenin sosyal yardımlar, altyapı hizmetleri veya istihdam projeleri yerine bir vitrin etkinliğe ayrılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. “Batman gibi genç işsizliğin yaygın, altyapı hizmetlerinin yetersiz olduğu bir şehirde, bu tür etkinlikler lüks tüketim göstergesidir,” dedi. Batman Belediyesinin, 2016 yılından bu yana merkezi yönetim tarafından atanan kayyımlar tarafından yönetildiğini. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEM Parti’nin büyük farkla kazandığı belediyeye Kasım ayında yeniden kayyım atandığını belirten Oduncu, bu durumu halkın iradesinin gaspı olarak nitelendirdirerek, “Yalnızca demokratik temsiliyet değil, kamu kaynakları üzerindeki halk denetimi de ortadan kaldırılmıştır,” ifadesini kullandı. Oduncu, Batman belediyesinin 2022-2023 yılları arasında kültür ve sanat faaliyetleri adı altında toplam 52 milyon 342 bin TL’lik harcama yaptığını belirtti. Bu harcamalara ilişkin hangi şirketlerle çalışıldığı, ihalelerin nasıl yürütüldüğü gibi temel sorulara ise yanıt verilmediğine dikkat çekti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de Oduncu, festival gibi etkinlikler öncesinde herhangi bir kamuoyu yoklaması, ihtiyaç analizi veya sosyal etki değerlendirmesi yapılıp yapılmadığını sordu. Etkinlikte sunulan kahve ve çikolata gibi ürünlerin geniş halk kesimleri için ulaşılabilir olmadığını savunan Oduncu, festivalin kent halkının ihtiyaçlarından tamamen kopuk olduğunu belirtti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok