Furkan vakfı ile ilgili önerge verdi
Furkan vakfı ile ilgili önerge verdi
Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yöneticileri gözaltına alınan ve kayyum atanan Furkan Vakfı ile ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e soru önergesi verdi.
Aslan, önergesinde, şunları belirtti; “Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul düşünce hürriyeti kapsamında Türkiyedeki gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarından ötürü; Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik 30 Ocak 2018 Salı günü düzenlenen operasyonda yönetici ve sorumluların aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştır. Alparslan Kuytul ile birlikte diğer vakıf yöneticilerinin emniyetteki sorgusu sürürken, Adana Asliye Hukuk Mahkemesince Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na kayyum atandı.” Aslan, Bakan Gül’e verdiği önergede, şu soruları yöneltti; “Son 3 yılda ülkemizde, düşünce ve kanaatini ifade ettiği için tutuklananların sayısı kaçtır? Türkiye’de bu ve buna benzer yaşanan olaylar, düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün ihlali değil midir?
Son 3 yılda Türkiye’de kaç kişi düşüncesini ifade etmekten dolayı gözaltına alınmıştır?
Alparslan Kuytul yaptığı konuşmalarda ağırlıklı olarak hükümetin politikalarını eleştirmektedir. Gözaltına alınıp tutuklanması da yaptığı bu konuşmalar ile doğrudan ilgilidir. Hükümetin politikalarını eleştirmek hangi gerekçeler ile suç sayılmaktadır? Savaşa karşı; Vessulhu Xeyrun (Barış daha hayırlıdır. Nisa 128) barışı emreden Kuran-ı Kerimin ayetini dillendirmek, savunmak suç mudur? Yine çatışmaya karşı, diyaloğu ve uzlaşmayı emreden Hucurat 10’daki ‘O halde kardeşlerinizin arasını düzeltin’ ayetini savunup gündeme ilişkin tefsir etmek suç mudur?”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 02YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 03504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 04ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 05Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 06KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 07Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 08KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 09ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 10KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 11HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 12KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 13Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 14KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 15BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI




Henüz Yorum yok