“ÖĞRETMENSİZ, KİTAPSIZ EĞİTİM OLMAZ”
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından yaşanan sorunlara dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu.
Yeni eğitim-öğretim yılının huzur ve başarı içinde başlamasını temenni ettiklerini belirten Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, ancak sürecin ciddi aksaklıklarla gölgelendiğini vurguladı.
Planlama eksikliği ve sahadaki yetersiz koordinasyon nedeniyle okullarda önemli sorunlar yaşandığını kaydeden Başkan Önlü “Temizlik ve güvenlik sorunu çözülemedi. Pek çok okulda hâlâ temizlik personeli ve güvenlik görevlisi bulunmadığını, bunun da öğrencilerin güvenli ve sağlıklı eğitim hakkını tehdit ettiğini ifade etti.
Öğretmen atamaları tamamlanmadı. Eğitim-öğretimin başlamasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen öğretmen görevlendirmelerinin bitirilmediğini belirten Önlü, “Öğretmensiz geçen her gün, öğrencilerimizin geleceğinden çalınan gündür” dedi.
Ders kitapları ulaşmadı. Batman’da yüzlerce öğrencinin üçüncü haftaya girilmesine rağmen ücretsiz ders kitaplarını alamadığını vurgulayan Başkan Önlü, bunun ciddi bir ihmal olduğunu söyledi.
“EĞİTİM İHMALE GELMEZ”
Başkan Önlü “Eğitim ihmale gelmez. Öğrencilerimizin hakkı ertelenemez, eğitim çalışanlarımızın yükü görmezden gelinemez” diyerek Milli Eğitim Bakanlığı’nı kalıcı çözümler üretmeye çağırdı.
Temizlik ve güvenlik ihtiyacının hızla karşılanması, öğretmen atamalarının vakit kaybedilmeden yapılması ve ders kitaplarının acilen öğrencilere ulaştırılması gerektiğini belirten Başkan Önlü “Emeğe saygı, eğitime değer, insana hizmet” ilkelerimizle eğitimin sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın ve eğitim çalışanlarımızın mağduriyetinin son bulması için her platformda mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ RADAR DÖNEMİ
- 02STM’LER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 03BAKAN YARDIMCISI EMİNOĞLU, VALİ CANALP’I ZİYARET ETTİ
- 04CANALP ÇİFTİ, TORU AİLESİNİN İFTAR SEVİNCİNE ORTAK OLDU
- 05TOPTAN GIDACILAR SİTESİNDE SONA DOĞRU
- 06ÜCRETSİZ EKMEK YARDIMINDAN YARARLANAN AİLELERE YENİ DESTEK
- 07REKTÖR DEMİR’İN BATMAN OBJEKTİF GAZETESİ’NİN 13. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI
- 08500 BİN RİYALLİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ
- 09VALİ CANALP'TAN OBJEKTİF'E 13. YIL KUTLAMASI
- 10VALİ CANALP, BEŞİRİ’DE VATANDAŞLARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 11DİKA’DAN 301 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK
- 12TÜRK KIZILAYI GAZZELİLERLE KAHİRE’DE BULUŞTU
- 13224 PARKTA GÜBRELEME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
- 14BATMAN’A GENÇLİK VE SPOR ALANINDA YENİ YATIRIMLAR
- 15PETROLCİTY AVM, BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ




Henüz Yorum yok