
Emniyet’ten ‘Narko Gençlik’ eğitimi
Batman Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Büro Amirliği personeli tarafından, gençlere madde kullanımına karşı mücadelede farkındalık kazandırmak amacıyla “Narko Gençlik” eğitimi verildi. Batman Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen programda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği’nden Narko Rehber Polisleri tarafından madde bağımlılığının zararları konusunda bilgilendirmeler, sinevizyon ve kısa film gösterimleri yapıldı. Uyuşturucu kullanımının genel olarak merakla başladığına dikkat çeken Narko Rehberler, uyuşturucuya başlama nedenlerinden birinin de merak etkisinin olduğunu söyledi.
Narko Rehberler, ”Bir kişi madde kullanımına ilk başladığı zaman içerisinde bir merak duygusu vardır ve korkuyla başlar. İlk başladığı an itibariyle, merak-korku olayını geçtikten sonra, ilk anda pişmanlık duygusu yaşar. Dolayısıyla pişmanlık duygusuyla birlikte kişiden çıkan Bir daha asla içmeyeceğim kelimesidir. Ancak madde artık öyle bir hale geldi ki, kişinin bir kere dahi kullanımı dahi kişiyi madde bağımlısı yapıyor. Bizim burada bir kez dahi şansımız yok.
Madde bağımlılığı hiçbir zaman irade ile ilgili bir konu değildir” dediler. Madde bağımlılarına dikkat çeken eğitimciler, madde bağımlısı olan bir kişinin beyninde de yüzde 40 oranında küçülmenin meydana geldiğine dikkat çekerek tedavilerinin de ancak ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde yapıldığını söylediler.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 02Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 03BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 042 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 05REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 06BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
- 071 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 08MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 09Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 1019 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 11Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 12“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 13“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 14BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 15ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
Henüz Yorum yok